Treci la conținutul principal
căutare
Noutati

Cum scapi de burta dupa nastere: metode sanatoase pentru recapatarea siluetei

De către februarie 22, 2023iunie 11th, 2024Niciun comentariu
burta dupa nastere recapatarea siluetei - cronos med

Dupa ce o femeie da nastere, corpul ei trece prin schimbari majore si poate fi dificil sa-si recastige forma si tonusul in zona abdominala. Multi factori, inclusiv modificarile hormonale, alaptarea si acumularea de tesut adipos, pot contribui la aparitia unui abdomen lax si afectat de vergeturi.

 

In cele ce urmeaza vom explora cum poti reveni la forma fizica anterioara sarcinii, folosindu-te de procedurile de remodelare corporala, dieta si exercitii fizice.

 

De ce ramai cu burta dupa nastere – cauze frecvente

 

Schimbarile prin care poate trece corpul unei femei, atat pe parcursul sarcinii, cat si dupa nastere, sunt numeroase si pot deveni coplesitoare, uneori. Sarcina aduce cu sine o adevarata furtuna hormonala, care se va oglindi, aproape invariabil, in aspectul fizic al proaspetelor mamici.

 

Ce este important sa retii, in primul rand, este faptul ca schimbarile prin care trece corpul tau, odata cu sarcina, sunt cat se poate de normale. Aceiasi hormoni care le produc se vor ocupa, mai apoi, sa-ti readuca organismul cat mai aproape de starea si aspectul pe care le avea inainte de sarcina.

 

Asadar, in timpul sarcinii, organismul fiecarei femei trece printr-o serie de modificari, atat de natura hormonala, cat si de natura fizica, acestea putand avea un impact notabil asupra aspectului corpului. Cauzele care conduc la aceste modificari sunt reprezentate de:

 

  • retentia de apa – progesteronul si estrogenul, care sunt prezenti in concentratii ridicate in timpul sarcinii, pot provoca retentia de apa in organism, ceea ce poate duce la umflarea picioarelor, a gleznelor si a mainilor. De asemenea, acest fenomen se poate manifesta si in zona abdominala;
  • cresterea in greutate – este normal ca o femeie sa creasca in greutate in timpul sarcinii, dar numarul de kilograme, precum si felul in care acestea se distribuie, variaza in functie de fiecare organism in parte. Greutatea in plus poate fi datorata acumularii de tesut adipos, acumularii de lichide, dar si placentei, ce urmeaza a fi eliminata la scurt timp dupa nastere;
  • extinderea uterului – in timpul sarcinii, uterul se mareste si poate duce la modificarea pozitiei organelor interne, precum si la intinderea muschilor abdominali, astfel ca, dupa nastere, abdomenul va ramane marit pentru o vreme;
  • vergeturi – vergeturile apar din cauza intinderii rapide a pielii, care nu poate fi sustinuta in totalitate de productia de colagen. Vergeturile pot aparea, in principal, pe sani, abdomen si fese.
Ofertă specială Mommy Makeover:

pachetul compus din lifting mamar (cu sau fără implant) și abdominoplastie are 1.400 euro discount pentru operațiile programate până la 31 august (indiferent de data efectuării intervenției) + cadou 3 ședințe de recuperare postoperatorie cu presodrenaj

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE

Cum se comporta corpul tau dupa nastere

 

Dupa nastere, organismul tau incepe sa parcurga procesul de recuperare, dar unele dintre schimbarile survenite pot persista.

 

De exemplu, hormonii care cauzeaza retentia de apa pot actiona in continuare pentru cateva saptamani dupa nastere, ceea ce poate duce la aspectul de abdomen umflat. In plus, fiindca muschii abdominali se intind in timpul sarcinii, acestia vor avea nevoie de timp, pentru a reveni la normal.

 

Este important sa retii ca fiecare femeie este diferita din punct de vedere fizic si se va recupera diferit, deci este important sa nu compari recuperarea ta dupa nastere cu procesul de recuperare al altor femei.

 

Este, de asemenea, important sa discuti cu medicul tau despre orice preocupari pe care le-ai putea avea cu privire la aspectul corpului tau dupa nastere si sa-i ceri sfaturi cu privire la un plan de exercitii fizice, proceduri estetice si nutritie, potrivit pentru nevoile tale.

 

In cat timp revine la normal burta dupa nastere

 

Timpul necesar pentru recuperarea aspectului abdomenului dupa nastere variaza de la femeie la femeie si depinde de numerosi factori, cum ar fi: greutatea acumulata in timpul sarcinii, gradul de tonifiere a muschilor abdominali inainte de sarcina, daca au existat complicatii la nastere, respectiv daca nasterea a avut loc pe cale naturala sau prin cezariana.

 

In general, recuperarea poate fi mai rapida si mai usoara daca ai avut un stil de viata activ si o alimentatie sanatoasa inainte si in timpul sarcinii, dar si daca ai inceput exercitiile fizice in mod gradual dupa nastere, sub indrumarea unui specialist.

 

Majoritatea femeilor pot observa o imbunatatire a aspectului abdomenului dupa cateva saptamani de la nastere, insa recuperarea completa poate dura intre 6 si 12 luni. Exercitiile specifice pentru recuperarea muschilor abdominali precum si cele pentru intarirea musculaturii spatelui si a pelvisului pot ajuta la o recuperare mai rapida.

 

Este esential sa te concentrezi pe a-ti recupera aspectul si tonusul muscular intr-un mod sanatos si sa nu te astepti sa arati exact ca inainte de sarcina, imediat dupa nastere.

 

De asemenea, este recomandat sa discuti cu medicul tau despre planul de recuperare postnatala si sa faci exercitii potrivite si adaptate organismului tau. In plus, un plan de alimentatie sanatoasa si o rutina corespunzatoare de odihna si somn vor grabi recuperarea organismului si a sanatatii tale, in general.

Ofertă specială Mommy Makeover:

pachetul compus din lifting mamar (cu sau fără implant) și abdominoplastie are 1.400 euro discount pentru operațiile programate până la 31 august (indiferent de data efectuării intervenției) + cadou 3 ședințe de recuperare postoperatorie cu presodrenaj

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE

Centura postnatala sau exercitii fizice?

 

Centura postnatala este o fasie elastica, indicata a fi purtata in jurul abdomenului, care poate ajuta la sustinerea muschilor abdominali si a spatelui, in timpul recuperarii dupa nastere. Exista diferite tipuri de centuri postnatale, unele sunt mai simple, altele au un suport aditional pentru zona lombara. Utilizarea centurii postnatale prezinta o serie de avantaje, precum:

 

  • sustinerea muschilor abdominali – in timpul sarcinii, muschii abdominali isi pot pierde partial elasticitatea si se pot intinde, centura postnatala putand ajuta la sustinerea acestor muschi si la tonifierea lor, dupa nastere;
  • reducerea durerii – durerea de spate poate fi o manifestare frecventa dupa nastere, astfel ca centura postnatala poate sutine musculatura spatelui si poate ameliora durerea;
  • accelerarea recuperarii – centura postnatala poate ajuta la comprimarea si sustinerea muschilor abdominali dupa nastere, poate conduce la reducerea inflamatiei si a durerii si, nu in ultimul rand, poate facilita o recuperare mai rapida a musculaturii din zona abdomenului;
  • corectarea pozitiei – centura postnatala poate conduce la ajustarea corespunzatoare a pozitiei coloanei vertebrale si, de asemenea, la prevenirea durerii lombare.

Este important de retinut ca efectele centurii postnatale sunt limitate, aceasta neputand reda tonifierea initiala a muschilor abdominali, ea fiind, mai degraba, un adjuvant in procesul de recuperare, din punct de vedere medical. Astfel, pentru a-ti recapata cat mai curand forma fizica anterioara sarcinii, adopta un program de exercitii specifice si un plan de alimentatie sanatoasa.

 

Daca ai nevoie de indrumare in aceste privinte, te poti consulta cu medicul tau, pentru a afla ce regim alimentar si ce exercitii sunt cele mai potrivite pentru tine, astfel incat balanta beneficiu-risc sa fie una favorabila.

 

Exercitiile fizice si dieta dupa nastere

 

Este de preferat sa incepi cu exercitii usoare si sa te concentrezi pe cele care au ca scop tonifierea si intarirea muschilor abdominali, cum ar fi exercitiile de planking sau cele cu mingea medicinala.

 

Daca ai nascut prin cezariana, va fi necesar sa astepti o perioada mai indelungata pana sa poti incepe sa faci sport, pentru a le permite tesuturilor sa se refaca in mod corespunzator, dupa operatie.

 

Un aspect deloc de neglijat, in recuperarea postnatala, il reprezinta dieta. Alimentatia sanatoasa poate contribui la pierderea in greutate si la recuperarea organismului dupa nastere. Este important sa mananci alimente cat mai bogate in nutrienti si sa eviti mancarea procesata si alimentele cu un continut ridicat de zahar.

 

Odihna si somnul sunt si ele esentiale pentru recuperarea organismului dupa nastere, asa ca este important sa incerci sa dormi cat mai mult posibil si sa eviti activitatile solicitante, in primele saptamani dupa nastere.

 

Proceduri de remodelare abdomen dupa nastere

 

Dupa nastere, pot fi deosebit de utile procedurile de remodelare corporala in zona abdominala. Dupa ce o femeie a dat nastere, muschii abdominali pot fi slabi si lacsi, iar pielea poate fi lasata sau poate prezenta vergeturi. In plus, tesutul adipos acumulat in jurul zonei abdominale poate duce la un aspect inestetic.

 

In cadrul clinicilor Cronos Med, femeile care se confrunta cu aspectul marit al abdomenului dupa nastere pot beneficia de proceduri chirurgicale minim-invazive, pentru a elimina aceasta problema de ordin estetic:

 

  • liposculptura 4D – este o tehnica avansata de liposuctie, care se bazeaza pe tehnologia Body-Jet WAL (Water Assisted Liposuction). Aceasta tehnologie permite o extragere precisa a celulelor adipoase, fara a leza vasele sanguine, vasele limfatice sau nervii. De asemenea, tehnologia utilizata in cadrul procedurii de liposculptura 4D permite aspirarea tesutului adipos fara a provoca daune la nivel celular;
  • abdominoplastia totala – implica realizarea a doua incizii, una de-a lungul partii inferioare a abdomenului si una in jurul buricului. Prin aceasta procedura, se indeparteaza excesul de piele din zona pubisului si din jurul buricului, muschii sunt repozitionati si intariti, putandu-se continua cu liposuctia, pentru a corecta aspectul general al zonei;
  • abdominoplastia partiala – este o procedura chirurgicala destinata persoanelor cu piele in exces si care au zona de sub buric mai proeminenta. Abdominoplastia partiala implica o incizie ce poate avea dimensiuni variabile (de la cativa centimetri, pana la intreaga lungime a abdomenului). Ulterior efectuarii inciziei, se va elimina excesul de piele si, in unele cazuri, se va recurge la liposuctie, pentru a imbunatati forma si aspectul zonei abdominale;
  • abdominoplastia extinsa – este o metoda chirurgicala derivata din procedura clasica de abdominoplastie, in care inciziile sunt extinse catre zonele laterale ale taliei, pozitionate sub linia slipului. Astfel, este inlesnita eliminarea excesului de piele si grasime din zona soldurilor si a coapselor, oferind o abordare completa a zonei abdominale.

Desigur, inainte de a lua orice decizie cu privire la urmarea unei proceduri estetice pentru aceasta problema, este deosebit de important sa discuti cu medicul estetician si, impreuna, sa identificati varianta de tratament cea mai potrivita pentru tine.

 

Specialistii Cronos Med sunt pregatiti sa iti raspunda la intrebari si sa-ti ofere o ingrijire la standarde de performanta din cele mai ridicate. Daca ai nascut si te confrunti cu excesul de tesut in zona abdomenului, te invitam sa-ti faci o programare pentru o consultatie, fie apeland numarul de telefon 021 9097, fie folosind formularul de contact.

Ofertă specială Mommy Makeover:

pachetul compus din lifting mamar (cu sau fără implant) și abdominoplastie are 1.400 euro discount pentru operațiile programate până la 31 august (indiferent de data efectuării intervenției) + cadou 3 ședințe de recuperare postoperatorie cu presodrenaj

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE
Te-ar putea interesa si
tehnologii noi cronosmed bucuresti timisoara hironic
Noutati

Tehnologii noi în clinicile Cronos Med

În baza unui parteneriat strategic cu Doclandia, Cronos Med anunță disponibilitatea a cinci noi tehnologii...
Pierderea colagenului cauze efecte și metode de combatere cronos med
Noutati

Pierderea colagenului: cauze, efecte și metode de combatere

Într-o lume în care frumusețea și tinerețea sunt atât de prețuite, înțelegerea proceselor naturale ale...
Riscurile și efectele secundare ale terapiilor faciale cu toxină botulinică ce trebuie să știi cronos med
Noutati

Riscurile și efectele secundare ale terapiilor faciale cu toxină botulinică: ce trebuie să știi?

Injectarea cu toxină botulinică este una dintre cele mai populare proceduri cosmetice pentru reducerea ridurilor...

Lasă un răspuns

Închideți meniul