Terapia regenerativa reprezinta o ramura relativ noua in medicina. Tehnica se bazeaza pe sursa de celule proprii ale organismului care, in mod fiziologic, nu pot ajunge la nivelul structurilor articulare deteriorate. Cu ajutorul procedurilor specifice medicinei regenerative, celulele cu potential regenerativ sunt recoltate si injectate la nivel articular unde, prin proliferare sau producere de factori de crestere, vor reface componentele articulare, redand functionalitatea in absenta simptomatologiei dureroase.
Transferul de celule regenerative din tesut adipos este una dintre procedurile care opresc degenerarea, prin refacerea structurilor articulare, indeparteaza durerea si redau functionalitatea, astfel incat pacientul sa-si poata relua activitatea cotidiana in conditii de confort.
Procedura este minim invaziva, se realizeaza in clinica intr-un timp relativ scurt (doua-trei ore), folosind doar anestezie locala, iar pacientul poate pleca acasa imediat dupa interventie.
Tehnica transferului de celule regenerative din tesut adipos se poate realiza la orice varsta; acesta amana si chiar anuleaza interventia de protezare articulara.