Liposculptura 4D, realizata la Cronos Med cu ajutorul sistemului Body Jet, este o interventie chirurgicala cu rol estetic, in principal, insa efectele acesteia pot fi vizibile pe termen lung asupra starii generale de sanatate. Procedura este recomandata persoanelor cu depozite ereditare de tesut adipos, fara afectiuni severe sau manifestari asociate diabetului ori bolii coronariene.

 

In cele ce urmeaza, va prezentam un scurt ghid al acestui tip inovator de liposculptura si o detaliere a celor mai importante efecte ale sale.

CARE SUNT ZONELE IN CARE SE FACE POATE FACE LIPOSUCTIE

Procedura se poate aplica, pe zonele de piele cu elasticitate mare, cum ar fi bratele, coapsele, soldurile, partea posterioara a genunchilor, pieptul, abdomenul, fesele, spatele si chiar gatul sau gusa.

 

Cantitatea de grasime eliminata cu ajutorul liposuctiei variaza in functie de volumul tesutului adipos sau de aspectul particular al zonei vizate. Liposuctia nu este recomandata in portiunea unde se afla ombilicul, pe flancurile lombare si nici in regiunea adiacenta hipocondrului.

CARE SUNT BENEFICIILE ACESTEI PROCEDURI

Pe langa obtinerea unei reconturari corporale, liposuctia poate imbunatati starea de sanatate a pacientului, pe termen lung. Incadrata in numeroasele proceduri cu efecte cosmetice, indepartarea tesutului adipos acumulat in exces, la nivel subcutanat, este benefica in cazul urmatoarelor afectiuni:

cropped cronos med icon

LIPOEDEMUL

Afectiune cronica a pielii, similara, din punctul de vedere al aspectului, cu celulita, lipoedemul se deosebeste de aceasta prin capacitatea de a se extinde pe gambe, glezne si brate. O diferenta si mai importanta pe care o manifesta lipoedemul este senzatia de durere acuta, ce afecteaza libertatea de miscare, pe termen lung. In seria de simptome asociate cu aceasta boala se incadreaza, de asemenea, si umflarea picioarelor sau aparitia inflamatiilor ori a vanatailor, ceea ce amplifica senzatia de oboseala asociata oricarui efort. In functie de gradul in care afecteaza pielea, lipoedemul se imparte in cinci etape de evolutie clinica, de la cea in care pacientul resimte la nivelul pielii mici noduli, pana la cea critica, a deformarii pielii si a afectarii profunde a nodulilor si a vaselor limfatice.

In ciuda perceptiei generale, lipoedemul afecteaza si barbatii, iar din numarul total al persoanelor care sufera de aceasta afectiune, reprezinta aproximativ 2%. Lipoedemul apare atat pe fond ereditar, cat si odata cu inaintarea in varsta. Intensitatea efectelor acestei afectiuni variaza in functie de fiecare organism in parte, dar un regim alimentar bogat in grasimi si un stil de viata sedentar o pot accentua. Liposculptura 4D de tip water assisted este procedura care s-a dovedit a fi cea mai eficienta in tratamentul lipoedemului. Printr-o aspirare atraumatica a grasimii, intr-un interval de timp foarte scurt, cu ajutorul tehnologiei Body-Jet, vasele de sange, nervii si celulele raman intacte, iar timpul de recuperare este redus considerabil. Mai mult, prin utilizarea tehnologiei disponibile la Cronos Med, celulele adipoase nu sunt deteriorate si pot fi reutilizate pentru un lipofilling de calitate.

cropped cronos med icon

LIPOHIPERTROFIA

Aceasta problema de sanatate a pielii este caracterizeazta de acumularea tesutului adipos si a celui fibros la nivel subcutanat. Persoanele care sufera cel mai des de lipohipertrofie sunt pacientii cu diabet de tip 1 si 2. La o simpla palpare pot fi depistate zone cu neregularitati, intinse pe o suprafata de cel putin 2 cm, precum si o senzatie de piele tare, cu o rezistenta pronuntata la apasare.

Decizia de a interveni asupra acestei afectiuni prin intermediul lipoaspiratiei vine, de regula, pe fondul agravarii simptomelor sau in urma ineficientei metodelor de prevenire a lipohipertrofiei. Schimbarea frecventa a locului de injectare sau de introducere a cateterului pentru insulina ar putea sa nu mai dea rezultate, iar folosirea cremelor nu ofera intotdeauna efectul asteptat. Astfel, reducerea umflaturilor se poate obtine prin procedura de indepartare a grasimii cu ajutorul tehnologiei Body-Jet WAL (Water Assisted Liposuction), cu o actiune blanda si eficace asupra zonelor afectate de lipohipertrofie.

CARE ESTE CEA MAI EFICIENTA METODA DE LIPOSUCTIE

La fel ca multe alte proceduri medicale, si in cazul liposuctiei, progresul tehnologiei si descoperirea unor noi tehnici sunt importante pentru a obtine rezultatele dorite. Concret, este vorba despre un proces continuu de cercetare. Astfel, dupa ce a parcurs etapele tehnologiilor clasice, cum ar fi liposuctia uscata, liposuctia asistata de ultrasunete sau cea cu laser, tratamentul estetic al grasimii acumulate in exces este abordat din perspectiva unei proceduri inovatoare: liposculptura 4D. Aceasta imbina tehnologia de ultima ora cu precizia chirurgiei, avand rezultate palpabile, obtinute rapid si in deplina siguranta.

Bazata pe tehnologia Body-Jet WAL (Water Assisted Liposuction), care presupune realizarea unei liposuctii asistate de apa, liposculptura 4D implica extragerea celulelor adipoase cu o precizie fara precedent, fara a afecta vasele de sange, pe cele limfatice si nervii. Astfel, riscul aparitiei complicatiilor este redus semnificativ. Totodata, folosirea unei cantitati de solutie de infiltrat cu 70% mai mici decat in cazul procedeelor clasice contribuie la reducerea stresului asupra celulelor. Mai mult, liposculptura 4D ofera posibilitatea aspirarii tesutului adipos, fara a distruge celula in sine, ceea ce permite, mai departe, un lipolifting mai rapid si de o mai buna calitate fata de cel obtinut prin liposuctie clasica.

Extrase direct din containerul special LipoCollector, folosit in procedura de liposculptura 4D, celulele adipoase din tesutul cutanat sunt decantate rapid. Astfel, dintre acestea, doar cele de calitate buna, care nu au suferit deteriorari in urma aspirarii sunt refolosite in procedura de lipofilling. Procedura poate fi realizata sub anestezie generala sau locala, iar caracterul ei atraumatic este o garantie a lipsei durerilor.

CE RECOMANDARI EXISTA INAINTE DE OPERATIE

Inainte de stabilirea interventiei sunt necesare o consultatie initiala, apoi un set complet de analize specificate de medic, precum si de un consult preanestezic. Administrarea de aspirina sau de medicamente antiinflamatorii, cu cel putin doua saptamani inainte de liposuctie este interzisa. Daca folosesti pilule anticonceptionale, este indicat sa consulti medicul ginecolog, pentru a te asigura ca poti continua administrarea lor. Totodata, in urma evaluarii rezultatelor paraclinice, medicul curant poate veni si cu alte recomandari.

CUM DECURGE INTERVENTIA

Durata acestei proceduri variaza intre o ora si patru ore, in functie de complexitatea ei si poate fi facuta in acelasi timp cu alte interventii estetice, precum mastopexia sau augmentarea mamara, iar, asa cum am mentionat mai sus, celulele adipoase extrase pot fi folosite pentru regenerarea tesuturilor prin lipofilling. Atunci cand interventia este recomandata a fi efectuata cu anestezie generala, trebuie sa stii ca este necesara internarea pentru o noapte in clinica noastra in vederea supravegherii atente a evolutiei post operatorie de personal calificat. Interventia va fi efectuata cu ajutorul unui dispozitiv de aspiratie asistata de apa, sub forma unui tub, denumit canula, ale carui caracteristici respecta tehnologia Body-Jet.

 

Canula a fost creata special pentru a putea realiza o lipoaspiratie blanda, prin hidrodisectia tesuturilor, procedeu unic, prin care sunt garantate atat un minimum de disconfort, cat si posibilitatea ca celulele adipoase intacte sa fie recoltate in cele mai bune conditii. Forta mecanica din timpul lipoaspiratiei asigurate de jetul de apa este una moderata, iar usurinta cu care echipamentul este utilizat de specialistii Cronos Med garanteaza atat precizie, cat si confort sporit pentru pacient.

CE URMEAZA DUPA INTERVENTIE

In cazul liposculpturii 4D, perioada de recuperare va fi mult accelerata, printr-o terapie de compresie corespunzatoare. Va fi necesara purtarea unui garment postoperator de compresie pentru mentinerea elasticitatii muschilor, prevenirea acumularilor de lichid si pentru pastrarea mobilitatii. Acesta trebuie purtat pe o perioada cuprinsa intre patru si sase saptamani, dar activitatea obisnuita poate fi reluata in doar cateva zile de la interventie. In alegerea garmentului de compresie, este esential sa acorzi atentie graficului masurilor, formei accesoriului, precum si dimensiunilor sale, puse la dispozitie de specialistii Cronos Med.

Fiind o tehnica atraumatica, perioada de recuperare este scurta, iar durerea post operatorie  minima. Datorita calitatii grasimii recoltate, pentru interventiile in care aceasta se utilizeaza  in vederea augmentarii sau ca procedeu de regenerare tisulara datorat celulelor STEM din componenta grasimii recoltate, liposculptura 4D este lipsita de rezultate post operatorii nedorite, ca uneori in cazul metodelor conventionale.

POSIBILE RISCURI ALE PROCEDURII

Fiind o interventie atraumatica, liposculptura 4D, realizata in clinica Cronos Med, este nedureroasa, iar folosirea jetului de apa ofera o perioada de recuperare rapida, fara complicatii. Astfel, riscurile din cazul procedeelor clasice, cum ar fi aparitia echimozelor, a inflamatiilor si a contururilor neregulate sau chiar a reactiilor alergice ori a arsurilor pielii sunt mult diminuate. Totodata, prin tratamentele complementare, cum ar fi masajul de remodelare, aceste inconveniente sunt limitate si mai mult, pentru ca forma corpului sa fie ajustata in cel mai bun mod cu putinta.

Preturi

La Cronos Med vei avea parte de o consultatie initiala detaliata, astfel incat medicul sa intelega nevoile tale. Costul interventiei difera in functie de complexitatea si de numarul de zone supuse acesteia:

Liposuctie: de la 3.350 € |
Liposculptura 4D: de la 3.850 €

Ce este Liposculptura 4D?

Spre deosebire de liposuctia clasica, liposculptura 4D este o alternativa chirurgicala bazata pe o abordare minim invaziva. Vorbim despre o interventie chirurgicala cu rol estetic recomandata persoanelor care isi doresc eliminarea depozitelor de grasime localizate subcutanat in diverse zone ale corpului. Aceasta procedura reduce numarul de adipocite din zona avuta in vedere fara a afecta cantitatea de grasime localizata in alte zone ale corpului. Extragerea grasimii are loc cu ajutorul unui instrumentar specific ce contine canule de lipoaspiratie de diverse marimi. Acestea ajung in depozitele de grasime prin incizii mici, de 2-4 mm, ele fiind conectate la pompe de vacuum care aspira grasimea in exces.

Care sunt beneficiile liposculpturii 4D?

Este important de stiut ca liposculptura 4D nu reprezinta o metoda de slabit, ci este o interventie de remodelare corporala. Este recomandat ca pentru orice solutie de slabit sa contactezi medici avizati care sa te poata sfatui in functie de specificul organismului tau. Indepartarea grasimii prin aceasta interventie vine la pachet cu o serie de beneficii: imbunatatirea rapida a aspectului pielii, dar si eliminarea testului adipos la nivel localizat. De asemenea, o astfel de procedura se poate dovedi benefica si in cazul unor afectiuni precum lipoedemul sau lipohipertrofia.

Care sunt recomandarile inainte de operatie?

Inainte de liposculptura 4D e bine sa stii ca trebuie sa ai in vedere o serie de recomandari din partea specialistilor de care trebuie sa tii cont. Inainte de stabilirea interventiei, te vei programa pentru o consultatie preliminara, urmand ca mai apoi sa treci printr-o serie de analize specifice indicate de catre medicul tau. Cu cel putin doua saptamani inainte de operatie este contraindicata administrarea de aspirina sau medicamente antiinflamatorii pentru a evita sangerarea excesiva. In cazul fumatorilor, acestia trebuie sa renunte la acest obicei cu cel putin doua saptamani inainte si minimum doua saptamani post operatie. In ceea ce priveste femeile, este bine de stiut ca acest gen de interventie trebuie sa aiba loc in afara perioadei menstruale si sunt interzise dietele stricte sau administrarea de anticonceptionale cu minimum 6 luni inainte de operatie.

Ce este Liposculptura 4D?

Spre deosebire de liposuctia clasica, liposculptura 4D este o alternativa chirurgicala bazata pe o abordare minim invaziva. Vorbim despre o interventie chirurgicala cu rol estetic recomandata persoanelor care isi doresc eliminarea depozitelor de grasime localizate subcutanat in diverse zone ale corpului. Aceasta procedura reduce numarul de adipocite din zona avuta in vedere fara a afecta cantitatea de grasime localizata in alte zone ale corpului. Extragerea grasimii are loc cu ajutorul unui instrumentar specific ce contine canule de lipoaspiratie de diverse marimi. Acestea ajung in depozitele de grasime prin incizii mici, de 2-4 mm, ele fiind conectate la pompe de vacuum care aspira grasimea in exces.

Care sunt beneficiile liposculpturii 4D?

Este important de stiut ca liposculptura 4D nu reprezinta o metoda de slabit, ci este o interventie de remodelare corporala. Este recomandat ca pentru orice solutie de slabit sa contactezi medici avizati care sa te poata sfatui in functie de specificul organismului tau. Indepartarea grasimii prin aceasta interventie vine la pachet cu o serie de beneficii: imbunatatirea rapida a aspectului pielii, dar si eliminarea testului adipos la nivel localizat. De asemenea, o astfel de procedura se poate dovedi benefica si in cazul unor afectiuni precum lipoedemul sau lipohipertrofia.

Care sunt recomandarile inainte de operatie?

Inainte de liposculptura 4D e bine sa stii ca trebuie sa ai in vedere o serie de recomandari din partea specialistilor de care trebuie sa tii cont. Inainte de stabilirea interventiei, te vei programa pentru o consultatie preliminara, urmand ca mai apoi sa treci printr-o serie de analize specifice indicate de catre medicul tau. Cu cel putin doua saptamani inainte de operatie este contraindicata administrarea de aspirina sau medicamente antiinflamatorii pentru a evita sangerarea excesiva. In cazul fumatorilor, acestia trebuie sa renunte la acest obicei cu cel putin doua saptamani inainte si minimum doua saptamani post operatie. In ceea ce priveste femeile, este bine de stiut ca acest gen de interventie trebuie sa aiba loc in afara perioadei menstruale si sunt interzise dietele stricte sau administrarea de anticonceptionale cu minimum 6 luni inainte de operatie.

Te-ar putea interesa si
Noutati

Combaterea celulitei: tratamente inovatoare și tehnologii de vârf pentru redefinirea pielii

Îți dorești o siluetă armonioasă și o piele netedă, fără imperfecțiuni? Chiar dacă ai un...
Noutati

De la transformare la restaurare: ghidul tău pentru a-ți recăpăta forma corpului după sarcină

Pe durata sarcinii, corpul tău parcurge o serie de etape importante, care vin la pachet...
Noutati

Opțiuni de tratament pentru hipoplazia mamară: de la terapii la chirurgie

Hipoplazia mamară poate fi o sursă de nesiguranță pentru multe femei. Din fericire, în prezent,...