Vaginoplastia (cunoscuta si sub numele de colporafie posterioara) este o procedura chirurgicala conceputa pentru a strange vaginul si este recomandata pacientelor cu laxitate semnificativa ce nu poate fi rezolvata prin metoda nechirurgicala cu laser.

Cand poate fi facuta interventia de vaginoplastie?

Vaginoplastia poate fi facuta  in cazul femeilor care, dupa nasterea unui copil, au ramas cu o laxitate vaginala majora, cauzata de intinderea tesuturilor si separarea muschilor. Aceasta lipsa de tonus poate contribui la disfunctii sexuale.

In ce consta vaginoplastia?

Prin interventia de vaginoplastie medicul uneste muschii separati, iar pielea suplimentara din partea din spate a vaginului este indepartata. De asemenea, in cadrul operatiei, si pielea externa poate fi indepartata pentru un aspect mai estetic. Interventia se poate face sub anestezie locala, insa pentru mai mult confort, pacienta poate opta pentru anestezia generala.

Riscuri

Riscurile dupa vaginoplastie pot include: infectia, sangerarea sau durerea.

Recuperare

Pacientele isi pot rezerva pana la doua saptamani libere. In primele zile poate exista o durere profunda, iar timp de opt saptamani nu pot fi utilizate tampoanele interne, contactul sexual, de asemenea, este interzis in aceasta perioada.

PRET

Interventia de vaginoplastie la Cronos Med costa:

1.500 - 2.500€

Ce este vaginoplastia?

Vaginoplastia este o interventie chirurgicala ce are ca scop refacerea canalului vaginal care si-a pierdut din tonus ca urmare a nasterii sau a procesului natural de imbatranire. Rejuvenarea chirurgicala a vaginului poate corecta o laxitate vaginala pronuntata, provocata de intinderea tesuturilor, relaxarea excesiva a muschilor vaginali si slabirea perineului. Procedura de rejuvenare vaginala contribuie la cresterea tonusului vaginal si a puterii de contractie a muschilor, precum si la reducerea diametrului canalului vaginal prin diminuarea excesului de mucoasa. Ca urmare, aceasta procedura poate contribui la obtinerea unor senzatii mai intense in timpul actului sexual.

Care sunt indicatiile medicale pentru vaginoplastie?

Ginecologul de la Cronos Med specializat in estetica te poate ajuta sa descoperi daca vaginoplastia este alegerea optima in cazul tau. Aceasta procedura se face doar la recomandarea medicului si in urma unei consultatii amanuntite. In general, operatia de rejuvenare vaginala este recomandata in cazul in care laxitatea vaginala este pronuntata si nu poate fi corectata prin metode non-chirurgicale, precum tratamentul cu laser. Aceasta interventie poate fi o optiune in cazul femeilor care au avut multiple nasteri naturale, au o dimensiune mare a canalului vaginal sau prolaps vaginal sau uterin.

Cat dureaza procedura de vaginoplastie?

Procedura de vaginoplastie dureaza, in general, 1-2 ore, dar timpul necesar poate varia de la caz la caz. Vaginoplastia se desfasoara sub anestezie generala sau locala si necesita o pregatire speciala ce include realizarea unor investigatii amanuntite pre-operatorii si urmarea unui regim alimentar cu cel putin 8 ore inainte de interventie. Medicii nostri de la Cronos Med iti vor oferi toate informatiile necesare pentru ca intregul proces sa se desfasoare cat mai bine. In primele zile dupa interventie, medicul iti poate recomanda consumarea unor alimente lichide si semi-lichide si evitarea efortului fizic. De asemenea, va trebui sa eviti contactul sexual in primele 4-6 saptamani de la interventie.

Te-ar putea interesa si
Noutati

Combaterea celulitei: tratamente inovatoare și tehnologii de vârf pentru redefinirea pielii

Îți dorești o siluetă armonioasă și o piele netedă, fără imperfecțiuni? Chiar dacă ai un...
Noutati

De la transformare la restaurare: ghidul tău pentru a-ți recăpăta forma corpului după sarcină

Pe durata sarcinii, corpul tău parcurge o serie de etape importante, care vin la pachet...
Noutati

Opțiuni de tratament pentru hipoplazia mamară: de la terapii la chirurgie

Hipoplazia mamară poate fi o sursă de nesiguranță pentru multe femei. Din fericire, în prezent,...