Terapia cu laser CO2 fractionat

Aliatul pielii dumneavoastra

Pielea este cel mai mare organ al nostru si de departe cel mai vizibil. Pe langa multe alte functii (simt, termoreglare, comunicare, ecranare) actioneaza si ca invelis de protectie. Ceea ce inseamna ca primeste in plin, toate “loviturile” la care este supusa zilnic, pe tot parcursul vietii noastre: poluare, temperaturi extreme, expunere la soare, contact cu diverse substante, agresiuni mai mult sau mai putin importante.

 

Pe langa influentele externe, pielea reflecta si ceea ce se petrece in organismul nostru. Alimentatia, stilul de viata, odihna sau lipsa ei, toate se reflecta in cele din urma in starea de sanatate a pielii. Adaugati la asta si modificarile aduse de procesul normal de imbatranire si veti constata ca pielea noastra este de o rezistenta extrema.

Insa chiar si asa sau poate tocmai de aceea, ingrijirea pielii trebuie sa constituie una din preocuparile noastre majore. Iar daca pasii de baza: hidratarea si protectia solara sunt indispensabili, uneori este nevoie de mai mult decat atat pentru a reda sanatatea si aspectul agreabil tesutului nostru cutanat.

 

Ultimele terapii cu laser se demonstreaza a fi extrem de utile in tratarea multor probleme ale pielii, iar la Cronos Med va punem la dispozitie mai multe tipuri de laser cu multiple utilizari. Una dintre cele mai eficiente terapii este cea cu laser CO2 fractionat, cea mai avansata tehnologie existenta in acest moment pentru refacerea cutanata, eliminarea ridurilor si a cicatricelor.

Beneficiind de trei moduri de operare: Continuous, Super Pulse si Pulser, aparatul poate fi reglat astfel incat sa se adapteze perfect la fiecare tip de protocol. Un alt avantaj este ca spre deosebire de laserul ablativ, laserul fractionat nu actioneaza pe toata suprafata pielii ci doar pe o fractiune a acesteia. Rezultatele sunt comparative cu cele ale laserului ablativ sau non-ablativ, insa fara efectele secundare si perioada lunga de recuperare.

CANDIDATUL IDEAL LA REFACEREA CUTANATA A PIELII CU LASERUL FRACTIONAT PREZINTA:

  • pielea afectata de actiunea nociva a soarelui
  • riduri in jurul ochilor si a gurii precum si laxitate in zona pleoapelor inferioare
  • riduri verticale in jurul gurii
  • schimbari neobisnuite ale pigmentului pielii precum imperfectiuni sau pete maronii
  • cicatrice care dau un aspect neregulat pielii
  • excrescente precanceroase la nivelul pielii

CUM FUNCTIONEAZA?

Laserul sculpteaza mici gauri in stratul profund al pielii iar pielea se strange prin unirea punctelor. Aceste lasere nu provoaca rani la suprafata ci in adancime. Dispozitivele se folosesc in tratarea liniilor fine, a ridurior adanci, a actiunii daunatoare a soarelui, a cicatricilor post-acnee si a melasmei (pete hiperpigmentare). In functie de tipul pielii, de profunzimea actiunii soarelui la nivelul pielii, de suprafata pigmentarii neregulate si de profunzimea imperfectiunilor pielii, chirurgul poate recomanda o terapie care combina mai multe dispozitive de refacere a suprafetei pielii in decursul aceleiasi sesiuni de tratament, in scopul obtinerii unor rezultate optime.

Studiile medicale arata ca terapia cu laser fractionat ramane o metoda de tratament extrem de pretuita in dermatologie, cu riscuri minime si rezultate uimitoare si de lunga durata. Perioada ideala pentru acest tip de tratament este toamna sau iarna, cand zilele sunt scurte si razele soarelui nu au forta prea mare, astfel incat expunerea pacientei la soare post procedura sa fie minimala.

PRETURI

Pretul unei astfel de proceduri variaza de la o pacienta la alta

de la 1.000 la 4.600 lei

in functie de suprafata tratata in timpul procedurii.

Cum functioneaza laserul fractionat?

Laserul CO2 fractionat emite energie ce indeparteaza cu o precizie sporita stratul superficial al pielii si stimuleaza formarea de celule noi. Practic, tratamentul cu laser CO2 fractionat provoaca un tip de leziune termica, in mod controlat, ce stimuleaza formarea de colagen nou si refacerea pielii. Dupa aplicarea fasciculelor de laser CO2, un nou strat de piele incepe sa se formeze, acesta fiind in general mai fin, mai ferm si mai elastic. Spre deosebire de laserul clasic, cel fractionat imparte fasciculul luminos in mai multe fascicule cu un diametru mai mic, penetrand pielea in puncte multiple si reducand riscul de aparitie a efectelor secundare.

Cand este indicata rejuvenarea faciala cu laser?

Medicii specializati in tratamente estetice de la Cronos Med te pot ajuta sa descoperi daca procedura de rejuvenare faciala cu laser CO2 fractionat este potrivita pentru tine. In general, specialistii nostri iti pot recomanda terapia faciala cu laser pentru tratarea pielii cu o textura sau un aspect neuniform, diminuarea ridurilor fine si profunde sau ameliorarea aspectului cicatricelor provocate de acnee. De asemenea, tratamentele cu laser pot fi utile si in cazul petelor pigmentare sau al cicatricelor hipertrofice, cheloide si atrofice.

Care sunt beneficiile rejuvenarii faciale cu laser fractionat?

Rejuvenarea faciala cu laser CO2 fractionat ofera o eficienta sporita si un grad mare de precizie, iar rezultatele sunt vizibile in scurt timp. In urma utilizarii laserului CO2 fractionat, efectele secundare sunt, in general, minore si dispar de obicei in cateva zile. Aceasta metoda de tratament poate fi folosita pentru o gama variata de aplicatii, iar rezultatele sunt, de regula, mult mai bune decat in cazul unor metode de tratament similare. Pentru a descoperi cum te poate ajuta tratamentul cu laser fractionat, opteaza pentru o consultatie specializata si un plan de tratament personalizat la una dintre clinicile noastre de top, Cronos Med.

Te-ar putea interesa si
test nutrigen - cronosmed
Noutati

NutriGen™ de la Fagron Genomics BV: analiza pentru managementul greutății

În era informației și a descoperirilor medicale avansate, NutriGen™ de la Fagron Genomics BV reprezintă…
acne test - cronosmed
Noutati

AcneTest™ de la Fagron Genomics BV: O analiză revoluționară pentru combaterea acneei și cicatricilor post-acnee

Problemele cu erupțiile acneice și semnele post-acnee afectează milioane de oameni din întreaga lume, influențând…
trichotest - cronos med
Noutati

TrichoTest™ de la Fagron Genomics BV: o soluție inovatoare pentru problemele cu părul și scalpul

În lumea agitată în care trăim, stresul, dietele drastice și diverse afecțiuni pot afecta sănătatea…