EXCIZIA PROTEZELOR MAMARE

Excizia protezelor mamare (inlaturarea implanturilor mamare) este o optiune pentru femeile care doresc sa revina la sanii naturali pe care ii aveau sanii inainte de operatia de augmentare sau remodelare cu implant.

Ce este operatia de inlaturare a implantului mamar?

Interventia pentru inlaturarea implanturilor mamare este o procedura chirurgicala prin care medicul specialist indeparteaza implanturile inserate anterior. In timpul procedurii, chirurgul va indeparta si eventualele scurgeri de material siliconic, odata cu materialul fibros, conjunctiv, format de san in jurul implantului anterior.

Cum se realizeaza excizia protezelor mamare?

Interventia chirurgicala de excizie a protezelor mamare se desfasoara sub anestezie generala. Etapele protocolului chirurgical includ urmatoarele etape:

 

 • Realizarea unei incizii in pliul submamar sau in jurul areolei, in functie de protocolul chirurgical recomandat si agreat anterior;
 • Inlaturarea implantului mamar si a tesutului cicatricial format in jurul acestuia;
 • Inchiderea inciziei prin metode specifice, menite sa mascheze cat mai bine formarea cicatricilor.

Pacientei i se va recomanda sa petreaca o noapte in spital, post interventional, pentru monitorizare.

Cine poate beneficia de tratamentul de inlaturare a implanturilor

Exista numeroase motive pentru care pacienta poate decide inlaturarea implanturilor mamare inserate anterior, de la motive care tin de aspectul fizic pana la indicatii medicale:

 

 • Modificarea nivelului de activitate fizica poate determina dorinta de a reveni la un bust natural;
 • Implanturile nu se mai potrivesc conformatiei pacientei;
 • Implanturile determina dureri de spate sau de ceafa;
 • Implantul si-a modificat pozitia sau are pierderi de substanta.

Cum trebuie sa te pregatesti pentru interventie

In urma unei consultatii initiale, chirurgul plastician Cronos Med iti va recomanda tehnica potrivita, tinand cont si de asteptarile tale.  De asemenea, vei primi recomandari precise despre cum sa te pregatesti pentru interventie. Poate fi nevoie de:

 

 • Ajustarea medicatiei curente sau schimbarea acesteia, daca este cazul;
 • Evitarea medicamentelor care cresc riscul de sangerare, cum sunt antiinflamatoarele nesteroidiene si unele suplimente naturiste;
 • Renuntarea la fumat cu minimum 6 luni inainte de efectuarea procedurii.

O parte importanta a consultatiei initiale este stabilirea unor obiective realiste, astfel incat asteptarile tale sa poata fi implinite. Rezultatele finale ale interventiei de excizie a protezelor mamare devin observabile abia la ceva timp dupa procedura.

 

In unele cazuri, pentru obtinerea rezultatului cosmetic dorit, medicul specialist poate recomanda efectuarea, simultana, a unor proceduri aditionale de tipul liftingului mamar sau al transferului autolog de grasime.

Timp de recuperare pentru operatia de inlaturare a implanturilor mamare

Perioada de recuperare dupa operatia de inlaturare a implanturilor mamare dureaza cateva saptamani, in functie de modul in care a decurs procedura si de alti parametri obiectivi pe care chirurgul plastician ii are in vedere si ii va discuta. Pentru un rezultat optim, este esentiala respectarea catorva recomandari pe care medicul ti le va detalia in timpul consultului:

 

 • Utilizarea unui sutien special de compresie;
 • In perioada de recuperare va fi nevoie sa dormi pe spate, ideal intr-o pozitie inclinata la 25-45 grade;
 • Va fi nevoie sa eviti dusurile si baile fierbinti, precum si sauna, timp de trei saptamani;
 • Va fi nevoie sa eviti activitatea fizica extenuanta in primele doua saptamani de la operatie;
 • Va fi nevoie sa eviti activitatea sexuala pentru minimum una-doua saptamani;
 • Firele vor fi scoase treptat, pe durata a trei saptamani;
 • Disconfortul periodic este normal si se poate tine sub control cu analgezice usoare.

Contraindicatii

Exista putine situatii in care este mai bine pentru pacienta sa isi pastreze implanturile. Este cazul in care sanii au fost foarte mici initial, iar implanturile folosite au realizat o augmentare considerabila a bustului. Uneori, in astfel de cazuri, pielea sanului s-a subtiat, astfel incat areola are nevoie de implant pentru sustinere.

Rezultate

Rezultatele interventiei de excizie a protezelor mamare nu sunt vizibile imediat dupa interventie. Uneori, sanii par dezumflati imediat dupa operatie, pana ce pielea isi revine la forma initiala, in aproximativ o luna. Rezultatele sunt de lunga durata daca nu intervin o sarcina sau fluctuatii mari de greutate. Modificari minore se vor produce, totusi, ca urmare a trecerii timpului, dar pozitia mamelonului ramane neschimbata.

Pret interventie

Pretul pentru excizia protezelor mamare porneste de la suma de 2.000 de euro. In cazul in care excizia protezelor mamare este insotita si de procedura de lifting mamar, pretul va creste la 5.000 de euro. Subliniem faptul ca toate aceste preturi sunt orientative si ca o estimare mult mai precisa a costurilor se poate obtine in urma unei consultatii initiale, in cadrul careia medicul specialist poate evalua obiectiv situatia si poate face recomandari care sa raspunda in mod satisfacator

Recastiga-ti increderea in tine, obtinand lookul dorit, cu ajutorul echipei de specialisti din cadrul clinicilor Cronos Med. Programeaza chiar acum o consultatie la unul dintre medicii Cronos Med si bucura-te de linistea si increderea pe care ti le poate oferi colaborarea cu personalul medical empatic si performant din echipa doctorului Constantin Stan.

Ce este excizia protezelor mamare?

Excizia protezelor mamare este interventia chirurgicala de indepartare a implanturilor mamare folosite pentru augmentarea sau reconstructia sanilor. Aceasta interventie poate fi realizata fie ca urmare a anumitor complicatii ale implanturilor, precum contractura capsulara, scurgerea sau ruptura implantului, precum si in cazul in care iti doresti sa revii la sanii tai naturali. Operatia de indepartare a protezelor mamare se face doar dupa un consult amanuntit, in cadrul caruia chirurgul plastician iti evalueaza starea de sanatate, aspectul implanturilor si eventualele complicatii. Pentru a afla daca procedura de excizie a protezelor mamare este alegerea optima pentru tine, programeaza o consultatie cu specialistii nostri de la Cronos Med.

Cum decurge operatia de indepartare a protezelor mamare?

Excizia protezelor mamare se realizeaza sub anestezie generala, iar inainte de procedura vei primi toate detaliile despre pregatirile necesare pentru ca interventia sa decurga cat se poate de bine. Dupa ce anestezia a fost administrata, chirurgul plastician va face o incizie, in zona prin care au fost introduse in prima interventie. Urmatorul pas este indepartarea implanturilor mamare si a tesutului conjunctiv format in jurul protezelor, folosind tehnicile stabilite de catre medicul chirurg, in functie de particularitati. Inciziile sunt apoi inchise si bandajate.

Care sunt rezultatele obtinute dupa excizia protezelor mamare?

Rezultatele obtinute dupa excizia protezelor mamare depind in mare masura de dimensiunea implanturilor care au fost extrase si de starea tesutului mamar si a pielii ramase. Dupa indepartarea implanturilor mamare, pot aparea edeme (umflaturi) si echimoze (vanatai) la nivel local. De asemenea, dupa indepartarea volumului ocupat de implant, pielea poate parea lasata si va necesita timp pentru a se reface. Poate dura pana la un an pentru ca tesutul sa se vindece complet, iar tu sa poti observa rezultatele finale. Alege sa discuti cu medicii nostri de la Cronos Med pentru mai multe detalii despre aceasta procedura.

Te-ar putea interesa si
test nutrigen - cronosmed
Noutati

NutriGen™ de la Fagron Genomics BV: analiza pentru managementul greutății

În era informației și a descoperirilor medicale avansate, NutriGen™ de la Fagron Genomics BV reprezintă…
acne test - cronosmed
Noutati

AcneTest™ de la Fagron Genomics BV: O analiză revoluționară pentru combaterea acneei și cicatricilor post-acnee

Problemele cu erupțiile acneice și semnele post-acnee afectează milioane de oameni din întreaga lume, influențând…
trichotest - cronos med
Noutati

TrichoTest™ de la Fagron Genomics BV: o soluție inovatoare pentru problemele cu părul și scalpul

În lumea agitată în care trăim, stresul, dietele drastice și diverse afecțiuni pot afecta sănătatea…