Termenul de peeling (cojire) ne-ar putea speria. Cand peelingul este, in plus, chimic, ne poate duce cu gandul la cine stie ce reactii extreme, la experimente pe care sigur nu ni le-am dori prin apropierea fetei noastre. Si totusi: peelingurile chimice se folosesc inca din secolul XIX, beneficiile lor asupra pielii sunt de netagaduit, iar reactiile adverse sunt din ce in ce mai rare spre inexistente in zilele noastre.

 

Inventate la sfarsitul anilor 1800 de fondatorul scolii vieneze de dermatologie, Dr. Von Hebra, peelingurile chimice au cunoscut de-a lungul anilor o evolutie extraordinara. Folosite initial pentru a trata… pistruii si alte mici neregularitati ale pielii, aceste tratamente au in zilele noastre o utilizare dermatologica mult mai larga.

La CRONOS MED va propunem tratamentul de ultima generatie PRX T33, care va poate rezolva multe probleme de piele, dar ale carei principale INDICATII sunt:
  • acnee-pielea devine mai fina prin eliminarea punctelor negre si a cosurilor
  • pierderea fermitatii pielii de pe fata si decolteu
  • cicatrice acneice post-inflamatorii
  • cicatrice atrofice
  • vergeturi de diverse profunzimi
  • melasma si hipo–pigmentarea pielii
  • hiperkeratoza tenului
  • preventia si tratamentul imbatranirii
Dar ce este, de fapt, un peeling chimic si cum actioneaza el asupra pielii?

Un peeling este o exfoliere care, in functie de substantele folosite in timpul tratamentului poate fi lejera, medie sau profunda. PRX T33 intra in categoria peelingurilor medii, avand ca enorm avantaj faptul ca nu afecteaza negativ stratul exterior al pielii, ci patrunde in straturile profunde ale dermei stimuland regenerarea acestora.

 

Tratamentul este mult mai putin agresiv decat peelingul cu Acid Tricloroacetic, al carei varianta imbunatatita este si contine 3 ingrediente:

cropped cronos med icon
Acid Tricloroacetic 33%

stimuleaza cresterea fibroblastilor din piele, avand in acelasi timp un efect anti-inflamator si curatand porii de grasime acumulata, resturi de cosmetice si micro particule de praf.

cropped cronos med icon
Peroxid de hydrogen 3%

are un puternic efect antiseptic, promoveaza eliberarea unei mari cantitati de oxigen care curata pielea si ii creste receptivitatea.

cropped cronos med icon
Acid Kojic

principalul avantaj este cresterea luminozitatii pielii. Compozitia chimica a acestui acid suprima productia de melanina. Initial era utilizat pentru eliminarea pistruilor si hiperpigmentarii.

AVANTAJELE

AVANTAJELE procedurii cu PRX T33 sunt numeroase. In primul rand este vorba despre lipsa durerii. Apoi, absenta perioadei de recuperare: nu exista exfoliere vizibila, roseata sau edem. Nu exista restrictii de varsta.

 

Un aspect foarte important cand vorbim despre un peeling chimic: poate fi facut in orice sezon, nu este necesar sa asteptati sezonul rece.

 

Si in cele din urma, lucru de neconceput pana nu demult: va puteti expune la soare la doar cateva zile post-tratament, fotosensibilitatea pielii dupa aceasta procedura este inexistenta.

CONTRAINDICATII

Procedura este CONTRAINDICATA in caz de sarcina sau alaptare, alergie la unul din ingredient, rani sau pustule faciale, maladii infectioase sau virale, mai ales cele acompaniate de manifestari cutanate (herpes, de pilda).

 

Peelingurile chimice au o eficacitate demonstrata de numeroase studii medicale, iar atunci cand sunt realizate in clinica sau cabinetul unui medic acreditat sa le ofere pacientilor sai, sunt lipsite de riscuri. Desigur, aplicarea lor de catre persoane necalificate in acest sens va poate expune la riscul aparitiei unor probleme cutanate de care cu greu veti putea scapa: pete hiper sau hipo pigmentare, cicatrici, arsuri, infectii.

 

Numarul de sedinte necesare depinde strict de scopul pentru care se realizeaza procedura, si variaza de la pacient la pacient. O evaluare corecta nu poate fi facuta decat de specialistul dermatolog in urma unei consultatii.