Tratamentul cu toxina botulinica pentru hiperhodroza axilara a fost aprobat de FDA in 2004, pentru pacientii care sufereau de transpiratie axilara excesiva pe care antiperspirantele nu reuseau sa o tina in frau.

 

Cercetarile demonstreaza ca aceasta procedura este eficienta si fara riscuri, atat pentru zona axilara cat si pentru alte zone care prezinta transpiratie excesiva: palme, talpi, zona craniofaciala.

MOD DE ACTIUNE

Dysport este obtinut din toxina botulinica de tip A, care injectata in doze foarte mici in pielea de la nivelul axilei, afecteaza semnalul transmis de terminatiile nervoase catre glandele sudoripare, impiedicand astfel transpiratia.

IN CE CONSTA PROCEDURA

Injectiile se realizeaza cu un ac foarte fin. O sedinta de tratament dureaza cateva minute si nu necesita anestezie, insa la cerere medicul specialist va poate aplica o crema anestezica pentru a minimiza efectele neplacute ale intepaturilor. Imediat dupa procedura, zona tratata va fi usor rosie. In ziua tratamentului, nu sunt indicate exercitiile sportive intense si nici folosirea saunei.

CINE POATE BENEFICIA DE INJECTIILE CU TOXINA BOTULINICA ?

Sunteti candidatul ideal la aceasta procedura daca:
cropped cronos med icon
Suferiti de transpiratie axilara  excesiva, indiferent daca este dublata sau nu de miros neplacut
cropped cronos med icon
Ati incercat metode clasice de combatere a perspiratiei (antiperspirante) si nu sunteti multumit de rezultate
cropped cronos med icon
Aveti o stare de sanatate buna

CONTRAINDICATII

Nu este indicat sa faceti acest tratament daca:
  • Sunteti alergic la toxina botulinica
  • Aveti o infectie a pielii in zona care trebuie tratata
  • Sunteti insarcinata sau alaptati
  • Suferiti de scleroza laterala amiotrofica sau myasthenia gravis
  • Aveti orice boala/infectie severa

REZULTATELE

Rezultatele apar la 2-4 zile dupa tratament, dar efectul maxim se face simtit abia dupa 2 saptamani. Efectele dureaza intre 4 pana la 12 luni, in functie de organism. Statisticile demosntreaza ca folosirea repetata a injectiilor cu toxina botulinica pentru tratatarea excesului de transpiratie rezulta intr-o imbunatatire sesnsibila a calitatii vietii pacientului.

 

Pentru siguranta rezultatului si efecte optime, injectarea cu Botox necesita precizie si o foarte buna cunoastere a anatomiei umane. Desi injectiile cu Botox pot fi facute in orice moment al anului, indiferent de sezon, este ideal sa le facem primavara, cand incepem sa trasnpiram mai mult din cazua caldurii,

PRETURI

PRETUL unei astfel de proceduri la CRONOS MED porneste de la 2.500 de lei