Blefaroplastia

Blefaroplastia superioara
Blefaroplastia inferioara

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala ce are ca scop imbunatatirea aspectului pleoapelor. Aceasta procedura poate fi realizata la nivelul pleoapelor superioare si inferioare. Interventia, denumita si operatie de lifting a pleoapelor, elimina excesul de piele din zona ochilor si iti confera un aspect intinerit. Operatia de ridicare a pleoapelor dureaza, in general, 1-2 ore, si poate varia daca vorbim de dubla blefaroplastie, adica superioara si inferioara. Medicul poate opta pentru anestezie locala sau generala si pentru diverse tehnici chirurgicale, in functie de particularitatile tale. Rezultatele sunt pe termen lung, mentinandu-se aproximativ 5-7 ani in cazul pleoapei superioare, care este mai usor influentata de procesul de imbatranire. Zona pleoapelor inferioare rareori necesita o reinterventie.

Care sunt indicatiile medicale pentru blefaroplastie?

Inainte de a-ti recomanda blefaroplastia, medicii chirurgi de la Cronos Med iti vor analiza cu atentie cazul si starea de sanatate pentru a vedea daca aceasta interventie este alegerea optima pentru tine. In general, chirurgul poate recomanda procedura de lifting a pleoapelor in cazul in care excesul de piele iti blocheaza vederea si te impiedica sa citesti sau sa conduci confortabil. De asemenea, aceasta interventie poate corecta pleoapele lasate sau cazute si pungile de sub ochi. Cei mai multi pacienti au peste 35 de ani si o stare de sanatate buna, insa doar medicul poate stabili daca aceasta procedura iti este potrivita, in cadrul unei consultatii.

Care este pretul pentru blefaroplastie?

Pretul pentru blefaroplastie variaza, in functie de complexitatea cazului, tehnica folosita si tipul de anestezie necesar. La Cronos Med, pretul porneste de la 1200 de euro pentru blefaroplastia superioara si 1500 de euro pentru cea inferioara. Pentru mai multe detalii despre costul procedurii de blefaroplastie, precum si despre un plan de tratament personalizat, vino la o consultatie in clinicile Cronos Med si discuta cu specialistii nostri de top.