CE ESTE LIPOABDOMINOPLASTIA?

Lipoabdominoplastia este o combinatie intre lipoaspiratie si abdominoplastie. Astfel, tesutul adipos in exces este extras si in acelasi timp remodelat, cu ajutorul unui sistem care aspira controlat grasimea, iar pielea in exces, cunoscuta si sub numele de „sort abdominal” este eliminata.

Abdominoplastia este recomandata dupa nastere, scadere radicala in greutate sau imbatranire. Un alt beneficiu al abdominoplastiei il reprezinta intinderea muschilor de pe peretele abdominal si inlaturarea vergeturilor, daca ele se regasesc in partea inferioara a abdomenului.

 

Aceste doua interventii chirurgicale nu sunt tratamente impotriva obezitatii si nici nu pot inlocui un stil de viata activ sau o dieta corespunzatoare.

TIPURI DE ABDOMINOPLASTIE

In functie de nevoile specific ale pacientelor, abdominoplastia poate fi de mai multe feluri:

cropped cronos med icon
Abdominoplastia totala include, pe langa o incizie de-a lungul zonei inferioare a abdomenului, o alta incizie la nivelul buricului. Se elimina pielea in exces (de deasupra buricului pana in zona pubisului), se aliniaza si intaresc muschii, in vreme ce liposuctia poate servi ca ajutor in ameliorarea aspectului zonei.
cropped cronos med icon
Abdominopastia partiala se adreseaza persoanelor cu piele laxa si o proiectare spre exterior a zonei de sub buric. Se face o singura incizie (dimensiuni variabile in functie de necesitati, cativa centimetri sau pe toata lungimea abdomenului), in zona pubica. Prin aceasta se va inlatura pielea in exces, se vor intari muschii si se va folosi, in anumite cazuri, liposuctia.
cropped cronos med icon
Abdominoplastia extinsa reprezinta o variatie a procedurii traditionale care presupune ca inciziile sunt prelungite lateral de o parte si de alta a taliei (suficient de joase ca sa poata fi ascunse sub linia slipului) pentru a permite indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul soldurilor si a coapselor.

CUM VOR ARATA INCIZIILE SI CICATRICELE?

Incizia folosita in abdominoplastia totala uneste in forma de „u“ sau de „v“ oasele bazinelor, suficient de jos ca sa poata fi camuflata sub linia bikinilor. O a doua incizie e cea de la nivelul buricului. In urma mini abdomnioplastiei, exista o singura cicatrice, plasata in vecinatatea osului pubian. Dimensiunea depinde de cantitatea de tesut care trebuie inlaturata. In cazul abdominoplastiei extinse, cicatricile au o lungime mai mare si urca mai sus.

 

RECUPERAREA DUPA LIPOABDOMINOPLASTIE

  • daca primesti permisiunea sa te externezi in aceeasi zi acasa, trebuie sa ai pe cineva care sa te conduca, pentru ca dupa ce trece efectul anesteziei vei avea senzatie de ameteala, greata si dezorientare
  • trebuie sa lasi in responsabilitatea altcuiva familia si treburile casnice
  • vei purta un corset special de compresie timp de cateva saptamani pentru a reduce tumefierea si pentru a oferi suport pielii in procesul de ajustare
  • daca suturarea se face cu fire traditionale, ele pot fi scoase dupa aproximativ o saptamana sau doua
  • vei avea nevoie de un concediu de aproximativ doua saptamani

REZULTATE

Rezultatele dupa lipoabdominoplastie sunt permanente, se supun si ele trecerii timpului, adica pielea se va lasa, dar nu mult, si, desigur, daca tesutul adipos se va aduna. Daca decizi sa treci printr-o sarcina, peretii abdomenului se vor relaxa din nou, de aceea, procedura este indicata ulterior deciziei de a nu mai avea copii.

Chirurgii Cronos Med Academy care realizeaza acest tip de interventie:

DR. SIRAMONA TOMA
DR. ADINA DEGAN
DR. MIHAELA DANCAESCU
DR. COSTEL
DOBRE

PRETURI

LIPOABDOMINOPLASTIA realizata de chirurgii Cronos Med Academy costa:

de la 6.700€

Te-ar putea interesa si
Noutati

Combaterea celulitei: tratamente inovatoare și tehnologii de vârf pentru redefinirea pielii

Îți dorești o siluetă armonioasă și o piele netedă, fără imperfecțiuni? Chiar dacă ai un...
Noutati

De la transformare la restaurare: ghidul tău pentru a-ți recăpăta forma corpului după sarcină

Pe durata sarcinii, corpul tău parcurge o serie de etape importante, care vin la pachet...
Noutati

Opțiuni de tratament pentru hipoplazia mamară: de la terapii la chirurgie

Hipoplazia mamară poate fi o sursă de nesiguranță pentru multe femei. Din fericire, în prezent,...