Treci la conținutul principal
căutare
Noutati

TrichoTest™ de la Fagron Genomics BV: o soluție inovatoare pentru problemele cu părul și scalpul

De către noiembrie 20, 2023Niciun comentariu
trichotest - cronos med

În lumea agitată în care trăim, stresul, dietele drastice și diverse afecțiuni pot afecta sănătatea scalpului și a părului, provocând probleme precum căderea părului și alopecia în diverse forme. Pentru a oferi o soluție personalizată și precisă, Fagron Genomics BV a dezvoltat TrichoTest™, un test revoluționar care promite să identifice cauza exactă a problemelor cu părul și să ofere recomandări de tratament adaptate genetic.

 

O privire asupra problemelor cu părul și scalpul

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă multe persoane în diverse etape ale vieții lor. Printre cele mai comune tipuri de alopecie se numără:

 

  • Androgenetic Alopecia (Calviție): Determinată genetic și influențată de hormonii androgeni, această formă de alopecie afectează atât bărbații, cât și femeile.
  • Alopecia Areata (Autoimună): Sistemul imunitar atacă foliculii de păr, determinând căderea lor bruscă, sub formă de pete rotunde.
  • Telogen Effluvium: Cauzată de factori precum stresul, sarcina, dietele drastice, boli de nutriție, anemie, hipotiroidism sau medicamente, aceasta duce la o cădere temporară a părului.

Fagron TrichoTest™: o abordare precisă

Fagron TrichoTest™ este rezultatul unor cercetări globale intense, bazate pe genetica pacienților. Acest test oferă o precizie uluitoare de 99,9%, depășind standardele existente în diagnosticarea problemelor cu părul și scalpul. Prin analizarea unei probe de salivă și a unui chestionar detaliat, TrichoTest™ dezvăluie cauza specifică a căderii părului pentru fiecare pacient în parte.

 

Procesul de analiză are o durată estimată de 14 zile lucrătoare și se desfășoară în laboratorul de genomică al Fagron din Barcelona. Această perioadă asigură o examinare atentă a fiecărei probe, rezultând într-un raport detaliat și personalizat pentru fiecare pacient.

 

Recomandări personalizate pentru tratament

Unul dintre aspectele inovatoare ale Fagron TrichoTest™ constă în oferirea de recomandări personalizate privind stilul de viață și factorii care pot contribui la rezolvarea problemelor scalpului și părului. Aceste sugestii se bazează pe analiza genetică și ajută pacienții să adopte un plan de tratament adaptat nevoilor lor specifice.

 

Analiza genetică și substanțele eficiente

Raportul de laborator generat de TrichoTest™ indică compatibilitatea genetică a pacientului cu diverse substanțe utilizate în farmacologie pentru tratarea căderii părului și alopeciei. Iată câteva categorii de substanțe și exemple specifice:

 

  • Metabolismul prostaglandinelor: Latanoprost / Minoxidil Prostaquinon™
  • Inflamație: Propionat de clobetazol / Acetat de hidrocortizon / Dipropionat de betametazonă
  • Efectul androgenic: Dutasteridă / 17alfa-estradiol / Finasteridă
  • Vasodilatarea și circulația sanguină: Cafeină uz oral
  • Sinteza colagenului: Suplimente cu colagen
  • Metabolismul vitaminelor și al mineralelor: Biotină uz oral / Vitamina A (retinol)
  • Metabolismul factorului de creștere tip insulinic: Fitocomplex pentru stimularea factorilor de creștere precum KGF, IGF și VEGF.

Această abordare personalizată oferă pacienților șansa de a adopta tratamente mai eficiente și bine tolerate, evitând astfel procesul de încercare și eroare asociat cu multe terapii convenționale.

 

Concluzii

Fagron TrichoTest™ reprezintă o abordare inovatoare în diagnosticarea și tratarea problemelor cu părul și scalpul. Prin integrarea analizei genetice și oferirea de recomandări personalizate, acest test se află în fruntea tehnologiilor moderne care vizează să îmbunătățească calitatea vieții pacienților afectați de căderea părului și alopecie. Cu o precizie impresionantă de 99,9%, TrichoTest™ deschide noi perspective în îngrijirea personalizată a sănătății părului și scalpului.

Te-ar putea interesa si
test nutrigen - cronosmed
Noutati

NutriGen™ de la Fagron Genomics BV: analiza pentru managementul greutății

În era informației și a descoperirilor medicale avansate, NutriGen™ de la Fagron Genomics BV reprezintă…
acne test - cronosmed
Noutati

AcneTest™ de la Fagron Genomics BV: O analiză revoluționară pentru combaterea acneei și cicatricilor post-acnee

Problemele cu erupțiile acneice și semnele post-acnee afectează milioane de oameni din întreaga lume, influențând…
trichotest - cronos med
Noutati

TrichoTest™ de la Fagron Genomics BV: o soluție inovatoare pentru problemele cu părul și scalpul

În lumea agitată în care trăim, stresul, dietele drastice și diverse afecțiuni pot afecta sănătatea…

Lasă un răspuns

Închideți meniul