Treci la conținutul principal
căutare
Noutati

Ce este epilarea cu laser Nd:YAG și care sunt beneficiile acesteia?

De către iunie 12, 2024Niciun comentariu
epilare laser nd yag cronosmed

Într-o lume în care frumusețea și îngrijirea personală sunt din ce în ce mai importante, tehnologia modernă oferă oportunități incredibile de îmbunătățire a aspectului și de creștere a nivelului de încredere în sine. Printre acestea se numără și epilarea cu laser Nd:YAG, o metodă avansată și eficientă de îndepărtare a părului nedorit. În cele ce urmează, îți propunem să descoperi mai multe despre epilarea cu laser Nd:YAG și beneficiile acestei tehnici moderne!

 

Ce este epilarea cu laser și cum funcționează?

 

Epilarea cu laser este o procedură modernă și eficientă folosită pentru îndepărtarea părului nedorit de pe diferite zone ale corpului. Metoda utilizează energia luminii laser pentru a opri creșterea firelor de păr. În timpul unei sesiuni de epilare cu laser, un dispozitiv specializat emite un fascicul de lumină pe zona de tratament. Aceasta este absorbită de pigmenții închiși la culoare din firul de păr, ceea ce generează căldură și distruge foliculul, împiedicând, astfel, refacerea firului.

 

Procedura este eficientă atunci când părul se află în stadiul de creștere activă. Firele de păr trec, însă, prin diferite stadii de creștere, de aceea sunt necesare mai multe sesiuni de epilare cu laser pentru a obține rezultate optime. Acestea trebuie programate la intervale regulate pentru ca toate firele de păr să fie tratate cu succes. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta și, de regulă, sunt necesare sesiuni periodice de întreținere pentru a le menține [1].

 

Particularitățile laserului Nd:YAG

 

Există mai multe tipuri de lasere utilizate pentru terapii corporale, fiecare cu particularități și principii de funcționare specifice. Dintre acestea, o variantă foarte eficientă este laserul Nd:YAG.

 

Termenul de Nd:YAG face referire la neodimiu dopat cu granat de yttrium-aluminiu. Acesta este un tip de laser cu o lungime de undă de 1064 nm, mai mare decât cea a laserului Alexadrite, de exemplu, care este de 755 nm. Folosit în mod corect, de către un medic dermatolog sau un expert în estetică medicală, laserul Nd:YAG oferă o serie de beneficii importante precum:

 

  • eficiență crescută pe o gamă variată de tipuri de piele – unul dintre principalele avantaje ale epilării cu laser Nd:YAG este eficiența ridicată pe diverse tipuri de piele, inclusiv pe pielea închisă la culoare sau bronzată. Acest lucru se datorează capacității sale de a pătrunde mai adânc în piele și de a fi absorbit de foliculii de păr fără a afecta în mod semnificativ melanina din piele. Datorită acestui aspect, riscul de arsuri ale pielii este minim. Aceasta este o limitare importantă pentru alte tipuri de laser care pot provoca hiperpigmentare sau hipopigmentare la anumite fototipuri [2][3];
  • tratarea cu succes a părului gros și pigmentat – lungimea de undă mai mare îi permite laserului Nd:YAG să ajungă la foliculii piloși situați mai profund în piele, oferind rezultate eficiente pentru părul gros și închis la culoare. Ca urmare, tehnologia este opțiune excelentă pentru zonele cu fire mai groase și mai dense, precum axilele sau barba [2];
  • confort sporit în timpul tratamentului – epilarea cu laser Nd:YAG poate fi asociată cu sisteme de răcire care reduc disconfortul și senzația de arsură pe parcursul procedurii. Acest lucru face ca tratamentul să fie mai ușor de tolerat de către pacienți în comparație cu alte tipuri de lasere;
  • versatilitate – pe lângă epilare, laserul Nd:YAG poate fi utilizat și în alte scopuri, inclusiv pentru tratarea vaselor de sânge sparte, îndepărtarea petelor pigmentare și rejuvenarea pielii.

Cum decurge o ședință?

 

Ședința de epilare cu laser Nd:YAG este, în general, rapidă și confortabilă. Înainte de începerea tratamentului, părul din zona care urmează să fie tratată trebuie ras, iar pielea trebuie să fie curată. Specialistul poate aplica o cremă cu efect anestezic pentru a reduce disconfortul. Poți resimți o senzație de furnicătură sau căldură ușoară pe durata aplicării laserului. Durata ședinței variază în funcție de mărimea zonei tratate și de densitatea părului.

 

După tratament, este posibil să apară o ușoară roșeață sau e a pielii, care se va diminua în decurs de câteva ore [1]. Pentru a obține rezultate optime, de obicei sunt necesare mai multe sesiuni de epilare cu laser Nd:YAG, programate la intervale de câteva săptămâni, într-o clinică de specialitate, precum cele Cronos Med.

 

Așadar, epilarea cu laser Nd:YAG nu este doar o soluție eficientă pentru îndepărtarea părului nedorit, ci și o modalitate sigură și confortabilă de a obține o piele netedă și fără imperfecțiuni. Beneficiile sale, precum eficiența pe o gamă variată de tipuri de piele, riscul redus de reacții adverse și confortul sporit în timpul tratamentului, o fac o opțiune avantajoasă pentru epilare. Dacă vrei să scapi de grija părului nedorit și să ai o piele frumoasă și netedă prin această metodă sau cu ajutorul altor tehnologii de ultimă generație, te așteptăm la Cronos Med, unde specialiștii noștri sunt pregătiți să îți ofere întotdeauna îngrijirea de care ai nevoie!

 

Surse de informare:

 

[1] „Laser Hair Removal – Mayo Clinic.” Mayoclinic.org, 2024, www.mayoclinic.org/tests-procedures/laser-hair-removal/about/pac-20394555. Accesat în data de 17 Apr. 2024.

 

[2] Lorenz, Susanne, et al. „Hair Removal with the Long Pulsed Nd:YAG Laser: A Prospective Study with One Year Follow‐Up.” Lasers in Surgery and Medicine, vol. 30, no. 2, 1 Feb. 2002, pp. 127–134, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11870792/, https://doi.org/10.1002/lsm.10032. Accesat în data de 17 Apr. 2024.

 

[3] Mittal, Rachna, et al. „Evaluation of Long-Pulsed 1064 Nm Nd:YAG Laser-Assisted Hair Removal vs Multiple Treatment Sessions and Different Hair Types in Indian Patients.” Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery, vol. 1, no. 2, 1 Jan. 2008, pp. 75–75, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2840900/, https://doi.org/10.4103/0974-2077.44163. Accesat în data de 17 Apr. 2024.

Te-ar putea interesa si
combaterea celulitei cronosmed
Noutati

Combaterea celulitei: tratamente inovatoare și tehnologii de vârf pentru redefinirea pielii

Îți dorești o siluetă armonioasă și o piele netedă, fără imperfecțiuni? Chiar dacă ai un...
recapata forma corpului dupa nastere cronosmed
Noutati

De la transformare la restaurare: ghidul tău pentru a-ți recăpăta forma corpului după sarcină

Pe durata sarcinii, corpul tău parcurge o serie de etape importante, care vin la pachet...
optiuni de tratament pentru hipoplazia mamara cronosmed
Noutati

Opțiuni de tratament pentru hipoplazia mamară: de la terapii la chirurgie

Hipoplazia mamară poate fi o sursă de nesiguranță pentru multe femei. Din fericire, în prezent,...

Lasă un răspuns

Închideți meniul