Operatia de schimbare a implantului mamar + mastopexie

Operatia de schimbare a implantului mamar mai este cunoscuta si sub numele de „revizie a sanilor”.

Operatia de schimbare a implantului mamar mai este cunoscuta si sub numele de “revizie a sanilor”.

 

Ea poate fi realizata cu scopul de a schimba marimea sau tipul implanturilor ori pentru a corecta complicatiile rezultate in urma unei augmentari mamare realizate anterior. In cazul in care implantul initial se inlocuieste cu unul de de dimensiuni mai mici, sau in cazul in care sub greutatea implantului initial, sanii sunt mai lasati, se poate realiza si o operatie de mastopexie (lifting mamar) in acelasi timp cu operatia de schimbare a implantului.

MOTIVE PENTRU SCHIMBAREA IMPLANTULUI

 • doriti implanturi mai mari sau mai mici decat cele pe care le aveti deja, sau vreti ca ele sa aiba o alta forma
 • aveti implanturi cu solutie salina si s-au dezumflat sau prezinta scurgeri (desi implanturile sunt din ce in ce mai fiabile, cele din generatia veche si mai ales cele saline pot prezenta aceasta problema)
 • aveti contractura capsulara sau  implanturile si-au modificat pozitia
 • tesutul sanilor s-a modificat ca urmare a fluctuatiilor importante in greutate
 • vreti sa schimbati implanturile saline cu cele din gel, de ultima generatie
 • doriti inlaturarea definitiva a implanturilor

CUM DECURGE OPERATIA

In functie de motivul pentru care se decide revizia sanilor, tehnica chirurgicala difera, de la un caz la altul
cropped cronos med icon
Modificarea marimii implantului

Daca doriti implanturi de alta marime, chirurgul va folosi cel mai frecvent incizia initiala. Pentru un implant mai mare, doctorul va mari buzunarasul sau spatiul din sani. Pentru un implant mai mic, e posibil ca doctorul sa poata reduce chirurgical marimea buzunarasului prin suturi plasate strategic care sa sustina proteza. Se poate apela si la un lifting in acelasi timp.

cropped cronos med icon
Contractura musculara (contractarea tesutului care inconjoara implantul)

Chirurgul va folosi probabil aceeasi incizie originala pentru a indeparta capsula intarita si implantul iar apoi va introduce un nou implant.

cropped cronos med icon
Ondularea implantului

Daca marginile implantului cu solutie salina devin vizibile si pot fi simtite prin palpare, chirurgul va folosi incizia initiala ca sa repozitioneze implanturile dupa cum au fost inserate de prima data. Se poate folosi si un alt tip de implant care se va plasa in alt buzunaras ai carui pereti sunt mai puternici.

cropped cronos med icon
Repozitionarea superioara a mamelonului si a areolei

Pentru aceasta procedura este nevoie de incizii suplimentare: deasupra areolei-daca nu este nevoie de o ridicare semnificativa, iar in cazul in care este nevoie de o netezire mai buna si o repozitionare vizibila, se va face o incizie in jurul areolei si, daca este necesar, o incizie verticala catre pliul inferior al sanului. In cazul in care este necesara indepartarea unei mase mari de piele (in urma pierderii drastice in greutate) va fi nevoie de o incizie in plus. Aceasta se va intinde orizontal sub san, urmand curba lui naturala. Daca mameloanele trebuie ridicate, acestea precum si areola se lasa atasate tesuturilor subcutanate – beneficiul este acela al conservarii sensibilitatii si a posibilitatii alaptarii.

cropped cronos med icon
Pozitionarea eronata a implantului

Cateodata buzunarasele sunt create la distante prea apropiate sau departate iar sanii vor parea prost pozitionati. Pentru a corecta acest efect se foloseste incizia initala prin care chirurgul va manipula tesutul care inconjoara implantul si va reconstrui buzunarul intr-o pozitie optima folosind tehnici de sutura. Chirurgul va fixa noul buzunar de implant cu ajutorul altor tesuturi. E posibil sa va recomande un produs de suport de tip Accellular Dermal Matrix.

cropped cronos med icon
Inlaturarea implantului

Daca implanturile sunt mari si pielea s-a intins, chirurgul va recomanda un lifting mamar. Inlaturarea se va face prin incizia initiala. Linia formata in jurul implantului sau capsula se inlatura chirurgical pentru a facilita recuperarea rapida.

DUPA OPERATIE

 • veti avea nevoie de multe perne pe pat care sa va asigure o pozitie corecta: sub picioare, sub brate si sub spate. Cu cat e mai ridicat torsul, cu atat presiunea din zona este eliminata, ceea ce ajuta la reducerea edemelor si a durerii
 • vi se vor amplasa tuburi de dren care vor fi scoase ulterior, la consultative. Bandajele vor fi si ele inlaturate in momentul recomadat de chirurg
 • dupa aproximativ trei zile de la operatie veti putea face dus. Va trebui sa evitati dusurile, baile fierbinti si sauna timp de pana la patru saptamani de la operatie
 • veti purta un sutien de compresie pentru a preveni acumularea fluidului si tumefierea si a asigura o sustinere eficace a implanturilor
 • suturile care nu se autodizolva vor fi scoase dupa aproximativ o saptamana
 • e posibila o usoara depigmentare sau tumefiere care vor disparea odata cu vindecarea
 • va veti putea relua activitatea profesionala dupa aproximativ zece zile
 • daca implanturile noi sunt mai mari, veti simti un disconfort pana se acomodeaza pielea in jurul lor
 • dureaza cateva luni ca noile implanturi sa se fixeze in pozitia finala

REZULTATE

Rezultatele sunt de lunga durata insa variatiile substantiale in greutate, nasterea sau procesul de imbatranire vor afecta aspectul sanilor in timp.

POSIBILE COMPLICATII

 • hematoamele si seroamele (acumulari de sange sau fluid sub piele care vor trebui inlaturate)
 • reactie adversa la anestezie
 • infectie, sangerare, inflamare
 • modificari senzoriale
 • cicatrici
 • reactii alergice (la medicamentele sau materialele folosite in timpul operatiei)
 • avarii produse structurilor subcutanate
 • rezultate nesatisfacatoare care pot necesita proceduri aditionale

TIPURI DE INCIZIE PENTRU MASTOPEXIE

 • incizia „ancora“ se face in jurul areolei, de unde coboara perpendicular catre pliul sanului unde se continua printr-o incizie orizontala. Se adreseaza persoanelor la care aspectul lax al sanului este foarte accentuat. Acest tip de incizie, care lasa cicatricea cea mai mare, este adesea folosit pentru un lifting combinat cu o reductie mamara
 • incizia „acadea“ sau „cheie“ este facuta in jurul areolei si coboara vertical de la areola catre pliul sanului. Se potriveste situatiilor moderate de ptoza a sanilor, cand tehnica periareolara nu ajuta si cand pacienta nu doreste o interventie de implant mamar
 • liftingul „gogoasa“ sau incizia periareolara se traseaza in jurul perimetrului areolei si se adreseaza pacientelor cu un grad minim-mediu de ptoza. Se poate folosi si in cazul unei ptoze accentuate a sanului daca se accepta si varianta unui implant
 • liftingul fara cicatrice – se adreseaza persoanelor preocupate mai degraba de pierderea volumului decat de lasarea sanului

PRETURI

PRETUL unei operatii de schimbare a implantului mamar + mastopexie  CRONOS MED porneste de la

6.000€

Care sunt indicatiile medicale pentru interventia de schimbare a implantului mamar si mastopexie?

Operatia de schimbare a implantului mamar si mastopexie iti poate fi necesara in cazul in care au intervenit anumite complicatii la implanturile actuale, precum contractura capsulara, ruptura sau migrarea implanturilor, precum si in urma modificarilor la nivelul sanilor, dupa nasteri sau fluctuatii mari de greutate. De asemenea, inlocuirea implanturilor mamare este o optiune si atunci cand iti doresti o alta dimensiune sau forma a implanturilor sau vrei sa inlocuiesti implanturile cu solutie salina cu unele din silicon.

Cum decurge operatia?

Operatia de schimbare a implantului mamar si mastopexie are loc numai dupa initiala, in cadrul careia sunt stabilite toate detaliile premergatoare interventiei. Operatia de inlocuire a implanturilor si lifting mamar difera in functie de particularitatile fiecarei paciente. Dupa ce medicul anestezist iti administreaza anestezia generala, chirurgul va face inciziile necesare pentru a avea acces la implanturi. Medicul poate folosi inciziile initiale, insa poate fi nevoie si de incizii noi, in functie de situatia ta. Dupa eliminarea implanturilor vechi, inlocuirea acestora si liftingul tesuturilor, inciziile sunt suturate, iar zona va fi bandajata corespunzator.

Cum are loc recuperarea dupa operatie?

Imediat dupa operatia de schimbare a implantului mamar si mastopexie vei avea tuburi de dren, care vor fi indepartate in urmatoarea zi, si bandaje. De asemenea, vei purta un sutien de compresie pentru o sustinere optima si o vindecare cat mai buna. Suturile sunt resorbabile, iar dupa aproximativ 10 zile, va fi nevoie sa revii la clinica pentru schimbarea bandajelor. Dupa inlocuirea protezelor mamare va fi necesar sa eviti efortul fizic intens timp de cateva saptamani. Rezultatele finale sunt vizibile dupa cateva luni.

Te-ar putea interesa si
combaterea celulitei cronosmed
Noutati

Combaterea celulitei: tratamente inovatoare și tehnologii de vârf pentru redefinirea pielii

Îți dorești o siluetă armonioasă și o piele netedă, fără imperfecțiuni? Chiar dacă ai un...
recapata forma corpului dupa nastere cronosmed
Noutati

De la transformare la restaurare: ghidul tău pentru a-ți recăpăta forma corpului după sarcină

Pe durata sarcinii, corpul tău parcurge o serie de etape importante, care vin la pachet...
optiuni de tratament pentru hipoplazia mamara cronosmed
Noutati

Opțiuni de tratament pentru hipoplazia mamară: de la terapii la chirurgie

Hipoplazia mamară poate fi o sursă de nesiguranță pentru multe femei. Din fericire, în prezent,...