Liftingul facial cu fire Aptos

o alternativa de succes la varianta chirurgicala

Programati consultatie

Pe masura ce inaintam in varsta, tesutul cutanat isi pierde din elasticitate si devine mai subtire, zonele cele mai afectate fiind obrajii, sprancenele, zona mandibulara si gatul. Liftingul facial reprezinta cea mai cuprinzatoare metoda de tratare a ridurilor cauzate de imbatranire, iar primele incercari in acest sens au fost realizate la inceputul secolului trecut.

 

Operatia variaza de la interventii minim-invazive la proceduri extensive foarte sofisticate. Una din aceste interventii minim invazive este liftingul facial cu fire Aptos, inventat in 1996 de medicul georgian Marlen Sulamanidze, si care a reprezentat la momentul respectiv o adevarata revolutie in domeniul procedurilor estetice.

 

Este vorba despre o procedura de rejuvenare faciala realizabila in ambulatoriu, fara anestezie totala, fara incizii, fara perioada lunga de recuperare dar avand efectul unei operatii estetice. APTOS propune diverse tipuri de fire, cu caracteristici speciale in functie de nevoile personalizate ale fiecarei paciente. Firele sunt fie resorbabile, cu efect pentru aproximativ 1 an , fie neresorbabile si al caror efect se pastreaza de-a lungul a 3 pana la 5 ani.

 

Inovatia APTOS pune accent pe carligul firului de lifting care poate prinde si fixa tesutul, dar in acelasi timp il poate modela si trage in orice fel isi doreste pacientul, pentru un rezultat complex si natural. Tocmai de aceea, designul special al acestor carlige este cel care poate oferi efectul scontat.

 

Pentru fata, diversele metode APTOS au fost create pentru a corecta urmatoarele zone: sprancene, pometi, regiunea mentala, gatul, santul nazolabial, sant zona glabela, riduri zona glabela, zona ‘’laba gastii’’, ridurile fruntii, pleoapa superioara si cea inferioara, ridurile urechilor, gat, decolteu, maini.

 

Special pentru intinerirea corpului, avand in vedere structura pielii si cea subcutanata, APTOS propune fire nano ce trateaza zona bratelor, abdomenului, sanilor, coapsei interioare, deasupra genunchiului.

 

Firele si metodele APTOS sunt folosite in prezent de specialisti din peste 50 de tari.

Un studiu realizat pe un grup de paciente din trei grupe diferite de varsta, pe o perioada de pana la 12 luni post liftare cu fire APTOS a demonstrat nu numai o imbunatatire a aspectului estetic al fetei, dar si o crestere a elasticitatii cu pana la 25 de unitati conventionale, un nivel al hidratarii crescut cu pana la 10 unitati, scaderea intensitatii pigmentarii pielii, minimizarea porilor si arhitectonica pielii imbunatatita cu pana la 23%.

 

Dr. Constantin Stan a fost primul medic din Romania care a realizat acest procedeu, asistat de fiul inventatorului firelor Aptos, Dr. Constantin Sulamanidze, invitat al Cronos Med in luna mai 2017 la noi in clinica. Dr Sulamanidze a prezentat presei si invitatilor metodele APTOS si apoi a facut demonstratii live pe paciente.

Care sunt indicatiile unui lifting cu fire APTOS?

Acest tip de procedura se potriveste cel mai bine pentru persoanele cu semne usoare de imbatranire, si care au nevoie de un lifting lejer, in general cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani care pot prezenta:

 • proeminenta barbiei
 • aspect cazut al obrajilor
 • pungi de aspect mediu sub ochi sau in zona gatului
 • paciente care au nevoie de retus post lifting chirurgical realizat anterior

Posibile riscuri si efecte secundare:

Ca in cazul oricarei proceduri estetice, exista minima posibilitate a aparitiei unor efecte secundare, insa incidenta lor variaza de la o pacienta la alta, in functie de predispozitia personala:

 • usoara durere
 • edem
 • asimetrie temporara
 • hematoame temporare in punctele in care au fost introduse firele

Toate acestea sunt tranzitorii si dispar la cateva zile dupa realizarea procedurii.

Principalele avantaje:

 • procedura simpla, minim invaziva
 • timp de recuperare rapid
 • posibilitate de combinare cu alte proceduri estetice: Botox, fillere, laser, peeling
 • pret redus fata de costul unui lifting facial chirurgical clasic

Rezultatele procedurii de lifting cu fire APTOS

Comparat cu un lifting chirugical clasic, metoda cu fire APTOS nu lasa cicatrici, nici nu altereaza fizionomia fetei. Va puteti astepta sa aratati ca in fotografiile dumneavoastra facute cu cativa ani in urma.

 

Pretul unei astfel de proceduri variaza de la o pacienta la alta, in functie de numarul de fire necesare realizarii interventiei.