Labioplastia

Chirurgia cosmetica genitala a prins avant in ultima perioada, iar din ce in ce mai multe femei apeleaza la interventii de chirurgie pentru a imbunatati aspectul sau pentru a remedia anumite probleme ale zonei genitale. Una dintre aceste interventii este labioplastia.
Programati consultatie

DESPRE LABIOPLASTIE

Labioplastia sau operatia vulvei este o procedura chirurgicala care are rolul de a reduce marimea si de a corecta forma labiilor. Acestea sunt formate din labia minora (zona interioara) si labia majora (zona exterioara), iar interventia se poate face pentru una din aceste zone, insa cea mai comuna interventie este cea pentru labia minora.

CAND ESTE NECESARA LABIOPLASTIA

In alegerea implanturilor pentru sani, nu doar marimea este importanta, ci proportiile, forma si modul in care vor arata sanii dupa augmentarea mamara. De aceea, este esentiala consultatia initiala cu medicul chirurg plastician.

 

Pacientul trebuie sa ia in calcul toti factorii care pot influenta aceasta transformare si ne referim la greutate, la forma corpului, la varsta (dezvoltarea sanilor este un proces care dureaza pana in jurul varstei de 20 de ani) si la stilul de viata.

 

La Cronos Med sunt folosite protezele Diagon Gel 4Two, proiectate si dezvoltate de insusi doctorul Constantin Stan, impreuna cu firma germana Polytech, si considerate la nivel mondial drept cele mai bune implanturi mamare existente in acest moment.

Acestea contin din doua tipuri de gel, care imita glanda mamara si ofera forma si stabilitate pe termen lung. In plus, gelul siliconic din interior nu curge, iar invelisul implantului este din poliuteran, un material biocompatibil, ceea ce impiedica riscul rotatiei protezei si, implicit, deformarea sanului.

 

Alegerea protezei se face individual pentru fiecare pacienta in parte, in baza unor masuratori exacte introduse intr-un program computerizat, dezvoltat tot de dr. Constantin Stan.

 

Protezele sunt garantate 10 ani din punctul de vedere al integritatii lor.

OPERATIA DE LABIOPLASTIE

Interventia poate fi facuta cu anestezie locala, completata cu sedare intravenoasa, dar si cu anestezie totala cu scopul de a creste gradul de confort al pacientei.

DESFASURAREA OPERATIEI

Pe tot parcursul interventiei, pacienta este monitorizata de un medic anestezist. Operatia in sine se desfasoara astfel:

cropped cronos med icon
Operatia labiilor mici – se realizeaza o incizie la limita dintre pielea labiilor si mucoasa, apoi se indeparteaza o anumita cantitate de piele, tinand cont ca acestea sa fie simetrice. Tot prin acest procedeu poate fi indepartata si pielea in exces de la nivelul clitorisulului, astfel incat acesta sa fie expus mai bine in timpul actului sexual;
cropped cronos med icon
Operatia labiilor mari – se realizeaza lipoaspiratie, daca labiile au un aspect proeminent, sau transfer de grasime proprie, pentru redarea volumului pierdut din cauza scaderii in greutate sau a varstei.

Dupa interventie vor aparea vanatai si umflaturi la nivel local, insa acestea vor disparea o data cu vindecarea, mai exact in cel mult doua saptamani. Poate sa apara si o durere postoperatorie, insa aceasta va fi tinuta sub control cu ajutorul medicamentelor. Toate sunt efecte tipice in cazul labioplastiei.

labioplastie - cronosmed

RISCURI SI COMPLICATII

Ca la orice operatie, trebuie mentionat ca si in cazul labioplastiei pot sa apara urmatoarele complicatii:

  • Sangerari;
  • Infectii;
  • Reactii alergice la anestezic.
Alte complicatii pot fi:

  • Cicatrice;
  • Sensibilitate scazuta in zona organelor genitale.

RECUPERARE

Recuperarea poate sa dureze de la o saptamana si pana la cateva luni, astfel incat zona sa fie complet vindecata. In aceasta perioada este foarte importanta igiena intima pentru a preveni aparitia infectiilor, mai ales ca zona nu poate fi pansata.

 

Sunt recomandate spalarea cu apa calduta si un sapun cu pH neutru sau gel pentru igiena intima si purtarea unei lenjerii intime lejere pentru a permite vindecarea. Totodata, se impun repausul sexual pana la sase saptamani si evitarea exercitiilor fizice.

 

In functie de pacient, medicul va face o serie de recomandari specifice pentru perioada de recuperare, astfel incat disconfortul sa fie minim, iar vindecarea sa aiba loc fara alte probleme.

PRETURI

In functie de complexitatea cazului, tipului de anestezie ales, precum si de tehnica pe care o foloseste chirurgul, interventia de labioplastie la Cronos Med costa:

1.500 - 2.500€