Implantul mamar Diagon Gel 4Two

Protezele DiagonGel® 4Two, dezvoltate de Dr. Constantin Stan impreuna cu firma germana Polytech, au fie o baza rotunda, fie una ovala, cu un profil anatomic sau rotund.

 

Tipurile de implant din gama DiagonGel 4Two:

  • AR = anatomical-round (anatomic-rotund)
  • AO = anatomical-oval (anatomic-oval)

Protezele sunt disponibile cu doua tipuri de invelis: POLYtxt® sau Microthane®, si cu doua proiectii.

 

Datorita naturii sferice a proiectarii, implantul asigura o pozitionare optima a mamelonului. Unghiul de aproape 90 de grade la capetele conice ale implantului nu permit spatii moarte, reducand, astfel, incidenta seromului, rotirea implantului si dislocarea.

 

DiagonGel® 4Two cu invelis POLYtxt® sau invelis Microthane® sunt umplute cu doua tipuri de gel coezive (nu curg) si cu memorie (isi pastreaza forma).

 

Gelul mai moale, Easy Fit Gel, din partea din spate, face ca implantul sa se integreze intr-o maniera delicata, in cutia toracica si asigura o miscare naturala a sanului. Gelul mai consistent, Sharpar Gel, din fata, faciliteaza pozitionarea optima a mamelonului servind, in acelasi timp, drept suport al tesutului mamar, sub forma “push up”.

In acelasi timp, gelul Shapar ofera un raspuns natural in miscare, consistenta si o stabilitate crescuta a formei, chiar si in cazurile in care vorbim de putin tesut de sustinere.

 

Invelisul elastic, rezistent chimic si mecanic este format din mai multe straturi de elastomer siliconat, incluzand un strat periferic de difuzare.

 

Datorita gelului moale aflat in partea din spate a protezei, marginile invelisului sunt aproape imperceptibile. Tehnicile inovatoare previn delaminarea dintre geluri si intre invelis.

 

Invelisul texturat al implantului POLYtxt sau al implantului Microthane® (spuma micropoliuretanica) este cunoscut pentru fiabilitatea sa si a fost demonstrat stiintific ca acesta contribuie la reducerea riscului de capsula contractila.

 

Productia implanturilor are la baza certificatele de control calitate ISO 9001 si ISO 13485.

Indicatii:

  • Reconstructia sanului dupa mastectomie sau ablatio mammae
  • Augmentare si corectarea conturului
  • Ajustarea asimetriilor, aplazie sau hipoplazie
  • Deformari combinate de san si torace
  • Ptoza mamara sau atrofie
  • Schimbarea implanturilor

Implanturile cu invelis de spuma poliuretanica au fost dezvoltate de Dr. Constantin Stan pentru a minimiza rata contractiei capsulare si pentru a combate dislocarea si rotirea lor.

 

Asadar, principalele avantaje ale protezelor cu invelis de spuma poliuretanica Polytech sunt:

  1. Rata extrem de mica de contractura capsulara
  2. Absenta miscarii/ dislocarii/ rotirii
  3. Perioada de reoperare dupa un implant, mult mai lunga decat in cazurile celorlalte tipuri de proteze
  4. Siguranta – certificarea, din partea FDA, ca protezele cu invelis poliuretanic sunt sigure in ceea ce priveste cancerul mamar, avand o rata de risc de doar 1 la 1.000.000
  5. Rata de folosire – acest tip de proteze este folosit zilnic, in toata lumea, avand o cerere din ce in ce mai mare in randul pacientelor la nivel international

Studiile efectuate in ultimii 20 de ani, la nivel mondial, au aratat ca formarea capsulei contractile in jurul protezelor era problema cea mai frecventa dupa o interventie chirurgicala de implant mamar. Rata de incidenta a contractiei capsulare in cazul protezelor cu invelis de spuma poliuretanica la un tesut virgin este de 0-9% comparativ cu 9-50%, in cazul celorlalte tipuri de proteze.

 

Un studiu desfasurat pe o perioada lunga in SUA, bazat pe analiza Kaplan-Meier, confirma reducerea semnificativa a riscului de contractie capsulara in cazul implanturilor cu invelis poliuretanic, pe o perioada chiar si de 10 ani de la implantarea protezei.

 

Statisticile demonstreaza ca, dupa 8 ani de la implant, rata de contractie capsulara in cazul implanturilor cu spuma poliuretanica, comparativ cu implanturile cu invelis texturat, este cu 15% sau chiar cu 30% mai mica in comparatie cu implanturile cu invelis neted.

Fata de protezele clasice, care nu au invelis de spuma poliuretanica, in jurul carora se formeaza o singura capsula mare, protezele cu invelis poliuretanic (datorita microincapsularii spumei poliuretanice) incurajeaza si permit dezvoltarea de numeroase microcapsule in jurul invelisului de spuma si de aceea fortele contractile sunt neutralizate.

 

Autoritatea Americana de Sanatate (“Food and Drug Administration”) a facut public un raport prin care este aratat ca riscul de cancer mamar in cazul protezelor cu invelis de spuma poliuretanica este mai mic de unul la un milion pe intreaga durata de viata a unei femei. In acest sens, Autoritatea a conchis ca, astfel, nu exista risc de cancer mamar in cazul protezelor cu invelis poliuretanic.

Te-ar putea interesa si
Noutati

PARTENERIAT EXCLUSIV CU MIA FEMTECH™️

DR. CONSTANTIN STAN ADUCE ÎN ROMÂNIA, PENTRU GRUPUL DE CLINICI CRONOS MED, PARTENERIATUL EXCLUSIV CU...
partener cronosmed ibrows
Noutati

CRONOS MED x iBrows™

Un parteneriat care vine în completarea conceptul holistic al clinicilor de chirurgie și dermatologie estetică...
tehnologii noi cronosmed bucuresti timisoara hironic
Noutati

Tehnologii noi în clinicile Cronos Med

În baza unui parteneriat strategic cu Doclandia, Cronos Med anunță disponibilitatea a cinci noi tehnologii...