Treci la conținutul principal
căutare
Noutati

De ce este important sa porti bustiera compresiva dupa operatia de implant mamar

De către februarie 1, 2023iunie 11th, 2024Niciun comentariu
bustiera compresiva implant mamar - cronos med

Procesul de vindecare in urma unei operatii de implant mamar joaca un rol esential, atat pentru aspectul final al implantului, cat si pentru sanatatea intregului organism. Astfel, pentru ca acest proces sa decurga normal, este necesar sa urmezi cateva indicatii ale medicului chirurg, odata ce interventia a fost efectuata.

 

Una dintre aceste indicatii este reprezentata de purtarea, pentru o perioada, a unei bustiere medicale. In cele ce urmeaza, vei afla ce este, mai exact, o bustiera compresiva, care este rolul acesteia, dar si cat timp este necesar pentru o recuperare completa.

Ce este o bustiera compresiva

 

Bustiera medicala, cunoscuta si sub denumirea de bustiera postoperatorie, este un element important ce face parte din procesul de recuperare, dupa o interventie chirurgicala de augmentare mamara. Ea are menirea de a sustine si de a proteja zona bustului pentru o perioada, astfel incat inciziile sa se vindece cu usurinta si tesuturile sa nu fie supuse unui efort prea mare.

 

Astfel, implantul este mentinut in pozitia corecta, nemaiexistand riscul ca acesta sa se deplaseze. In acelasi timp, tesuturile adiacente au nevoie de timp pentru a se adapta la greutatea implantului, motiv pentru care o bustiera compresiva este absolut necesara.

Bustiera postoperatorie vs. sutienul obisnuit

 

Modul in care au fost concepute diferitele tipuri de bustiere medicale are o contributie majora in procesul de recuperare postoperatorie. Bustiera compresiva are o forma mai apropiata de cea anatomica decat un sutien normal, ceea ce ofera confort in timpul purtarii, dar si ajuta la o recuperare cat mai lina, evitand posibilele complicatii ce pot aparea (edeme, echimoze, cheaguri de sange etc.).

 

De asemenea, bustiera compresiva ofera posibilitatea de a regla dimensiunile, astfel incat compresia sa fie una moderata, iar circulatia la nivel local sa nu fie afectata. Atunci cand fluxul sanguin, dar si cel limfatic, sunt normale, organismul se reface intr-un timp optim si sunt evitate edemele sau inflamatiile locale.

 

Un sutien obisnuit poate leza tesuturile sau poate ingreuna circulatia la nivelul sanilor, mai ales in cazul sutienelor cu insertii metalice. Astfel, apar probleme de natura celor mentionate anterior, ducand la prelungirea timpului de vindecare. Purtarea unor sutiene medicale in locul celor normale are, astfel, atat rol curativ, cat si profilactic.

Tipuri de bustiere medicale: cum alegi o bustiera compresiva

 

Exista cateva conditii pe care trebuie sa le indeplineasca o bustiera compresiva pentru a putea fi utilizata cu succes de catre pacientele care au trecut recent printr-o operatie de augmentare mamara. Asadar, o bustiera postoperatorie trebuie sa respecte urmatoarele criterii:

 

  • exercita o presiune corespunzatoare la nivelul bustului;
  • nu impiedica fluxul normal al sangelui;
  • este confectionata dintr-un material cat mai natural, moale si placut la atingere.

De regula, medicul chirurg te va consilia cu privire la tipul de bustiera medicala potrivit pentru tine, astfel ca nu va trebui sa iei singura aceasta decizie. O bustiera corespunzatoare va oferi beneficii pe masura si va accelera procesul de vindecare dupa interventia chirurgicala de marire a sanilor. In plus, dupa efectuarea interventiei chirurgicale de augmentare mamara in cadrul clinicii CronosMed, vei primi doua bustiere postoperatorii, impreuna cu indicatiile necesare pentru utilizarea corecta a acestora.

Cat timp trebuie sa porti bustiera compresiva

 

Specialistii in chirurgia estetica recomanda purtarea permanenta a bustierei medicale, timp de minimum doua saptamani dupa operatia de augmentare mamara. Aceasta inseamna ca o vei purta atat ziua, cat si noaptea, cu exceptia momentelor in care te ocupi de toaleta personala. In functie de particularitatile operatiei si de ritmul in care tesuturile se recupereaza, este posibil ca medicul sa prelungeasca acest interval la mai mult de doua saptamani.

 

Cu toate acestea, este recomandat ca revenirea la sutienul obisnuit sa se faca dupa minimum 4-6 saptamani de la interventie. Pentru a face trecerea mai usoara si pentru a permite tesuturilor sa se adapteze treptat, poti apela la o bustiera sport, dupa saptamanile in care ai purtat bustiera compresiva.

Sport dupa implant mamar – cand este recomandat sa incepi

 

Daca esti obisnuita cu un stil de viata activ, probabil te intrebi cat este necesar sa astepti pana iti poti relua rutina de miscare, dupa operatia de marire a sanilor. Acest aspect depinde de mai multe conditii, precum dimensiunile implantului, dimensiunea inciziei, timpul necesar pentru regenerarea tisulara, dar si eventualele complicatii ce ar putea aparea pe parcurs.

 

In primele patru, pana la sase saptamani de la operatia de augmentare mamara, sunt contraindicate miscarile bruste si efortul fizic de orice fel. Dupa sase saptamani, iti vei putea relua activitatile zilnice si, daca obtii avizul medicului chirurg, poti incepe cu antrenamente usoare, progresand treptat. In majoritatea cazurilor, la sase luni de la interventie, organismul este refacut complet si nu mai exista pericole in ceea ce priveste activitatile sportive. Pana atunci, insa, este important ca trecerea la o intensitate mai ridicata a efortului fizic sa se faca intr-un ritm acceptabil.

 

Daca ai trecut recent printr-o operatie de implant mamar si ai orice fel de nelamuriri sau daca iti doresti sa beneficiezi de o astfel de interventie, contacteaza-ne la numarul de telefon 021 9097 sau prin intermediul formularului de contact de pe site-ul nostru.

Te-ar putea interesa si
tehnologii noi cronosmed bucuresti timisoara hironic
Noutati

Tehnologii noi în clinicile Cronos Med

În baza unui parteneriat strategic cu Doclandia, Cronos Med anunță disponibilitatea a cinci noi tehnologii...
Pierderea colagenului cauze efecte și metode de combatere cronos med
Noutati

Pierderea colagenului: cauze, efecte și metode de combatere

Într-o lume în care frumusețea și tinerețea sunt atât de prețuite, înțelegerea proceselor naturale ale...
Riscurile și efectele secundare ale terapiilor faciale cu toxină botulinică ce trebuie să știi cronos med
Noutati

Riscurile și efectele secundare ale terapiilor faciale cu toxină botulinică: ce trebuie să știi?

Injectarea cu toxină botulinică este una dintre cele mai populare proceduri cosmetice pentru reducerea ridurilor...

Lasă un răspuns

Închideți meniul